HomeWTF?!Deze juffrouw werd ontslagen omdat ze pikante foto's plaatste

Deze juffrouw werd ontslagen omdat ze pikante foto’s plaatste

Social media is de shit en hoe naakter je op beeld gaat hoe meer likes je zult krijgen. Of je nu een tuinman, stewardess of juffrouw bent, het maakt tegenwoordig niets meer uit. Tóch kun je als juffrouw zijnde nog wel te ver gaan. Deze lerares werd namelijk ontslagen omdat ze te pikante foto’s van zichzelf zou plaatsen.

Normen en Waarden

Leerkrachten dienen zich volgens de algemene norm netjes te gedragen maar hebben ook een privé leven. De mensen die denken dat leerkrachten na school naar huis gaan om in hun bank een boekje te gaan lezen, hebben het flink mis. De onschuldige juffrouw van de groep 2 kindjes gaat namelijk net zo graag stappen als dat de papa’s dat doen.

Toch kiezen veel leerkrachten ervoor om tegenwoordig niet te veel op social media te zitten. Ze worden al snel door de kinderen gevonden en het is niet handig als die kinderen een ander beeld van hun leerkracht krijgen. Uiteraard is niets verboden of verplicht en mag een leerkracht er nog wel zelf invulling aan geven.

Pikante fotos

Juffrouw Yeimmy vond het nodig om toch wat meer te delen dan een gemiddelde juffrouw. De kindjes kwamen daar achter en zodoende ook de school al snel. Daarop stuurde de school haar weg met de boodschap: “haar online afbeeldingen niet geschikt zijn voor de rol die ze vervult en niet in overeenstemming zijn met het beleid op de werkplek”.

Het verhaal werd wereldwijd opgepakt en daardoor verzamelde Juffrouw Yeimmy in korte tijd honderden duizenden volgers. Enkele voorbeelden zijn hieronder te vinden. Wat zeg jij? Terecht dat ze ontslagen werd of vind jij dat leerkrachten gewoon mogen doen en laten wat ze zelf willen in hun vrije tijd?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yeimmy Ilias Isaza. (@yeilu21)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yeimmy Ilias Isaza. (@yeilu21)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Yeimmy Ilias Isaza. (@yeilu21)

Bron: Braw

Meer van dit: