HomeActueelGaat de Dutch GP niet meer door?! Gemeente Zandvoort krijgt waarschuwing

Gaat de Dutch GP niet meer door?! Gemeente Zandvoort krijgt waarschuwing

De laatste jaren is de Formule1 ontzettend populair geworden in Nederland. Dat heeft vooral te maken met een nuchter jochie dat ontzettend goed kan racen. Daarnaast hebben we na jaren van afwezigheid eindelijk weer de eer om de Dutch GP te organiseren. Toch?!

Waarschuwing

Het laatste nieuws dat we kregen over de Dutch GP is dat het tot en met 2025 op de racekalender zou staan. Die Gran Prix zou dan op het circuit van Zandvoort gereden worden. Toch is het niet zo zeker dat er nog wel een Gran Prix gaat komen in het kustplaatsje.

De gemeente Zandvoort en de organisatie hebben namelijk een flinke waarschuwing gekregen. Die waarschuwing komt niet van de FIA of hogerop maar van de organisatie zelf. De gemeente Zandvoort heeft namelijk zonder overleg vermakelijkheidsbelasting ingevoerd. Dat is een belasting die door gemeente kan worden geheven op publieke vermakelijkheden zoals dus bijvoorbeeld sportevenementen.

Zonder overleg

Het gaat de organisatie erom dat de gemeente zonder overleg een belasting invoert. Die belasting zorgt er voor dat de prijs van de tickets een paar euro hoger komt te liggen. Voor de gemeente gaat het erom dat ze de kosten van de Gran Prix kunnen dekken maar de organisatie is het er niet mee eens.

Oud directeur Jim Vermeulen geeft in een interview met motorsport aan dat het gevaarlijk is wat er nu gebeurt. Hij waarschuwt de gemeente Zandvoort dan ook voor de gevolgen als ze bonje veroorzaken. “Je bent in zekere zin op wereldniveau bezig als je een Grand Prix organiseert. Als iemand dan in de media roept dat de toekomst van de race op het spel staat, dan wordt dat nooit in het goede verband overgebracht. Dus het is gewoon niet goed om zulke opmerkingen te maken, en eigenlijk ook gevaarlijk.”

Bron: Motorsport

Meer van dit