HomeTelevisieFirst Dates deelnemer lust helemaal niets en gaat voor het ondenkbare

First Dates deelnemer lust helemaal niets en gaat voor het ondenkbare

Als je kiest om mee te doen aan First Dates dan weet je dat je niet onder het diner uitkomt. Niet zo gek natuurlijk want het gehele programma draait om het eten in een restaurant. Toch is het niet voor elke deelnemer een feestje om te mogen eten in het First Dates restaurant. Wat doe je bijvoorbeeld als je helemaal niets lust? En waarom doe je dan eigenlijk überhaupt mee?

Date tussen twee mannen

Deze week was er zo’n moment bij First Dates. Twee mannen hadden een date met elkaar en de kennismaking verliep gezellig.

Toen het eenmaal bij het bestellen van het eten aankwam, daalde de sfeer aan tafel drastisch. Eén van de deelnemers bleek namelijk een enorme ‘picky eater’. Het is zelfs zo erg, dat de serveerster een handje komt helpen bij het kiezen van een gerecht.

Moeilijke keuze maken

De deelnemer ziet bij de voorgerechten “niet echt iets waarvan ik denk: Goh, dat lijkt me lekker”.

De serveerster probeert hem nog een handje te helpen met vragen of zijn voorkeuren bij vis of vlees liggen. Na het krijgen van zijn antwoorden stelt ze gerechten voor zoals carpaccio. Ook dat valt niet in de smaak bij de deelnemer: “Heb je misschien niet gewoon een broodje of zo?”. 

“Ik lust echt helemaal niets”

De serveerster vindt een gemakkelijk broodje toch iets te sober voor de deelnemer. Je gaat namelijk niet naar een restaurant voor een broodje kaas.

Ze probeert het daarom alsnog te redden met: “Lust je anders kip met een slaatje?”, maar ook dit wordt afgewezen omdat hij niet van slaatjes houdt. Uiteindelijk wordt het daarom ook kip zonder een slaatje.

Kindermenu

Voor de camera van First Dates vertelt de deelnemer over zijn moeilijke eetgedrag“Ik lust geen kaas. Als het warm is wil ik het nog weleens lusten. En ik hou ook niet heel erg van saus. Ik weet niet hoe dat komt”. 

Als de bestelling dan eindelijk doorgevoerd is probeert hij de sfeer aan de tafel toch te redden: “Sjonge jonge, ze hadden gewoon een kindermenu voor me moeten hebben”. 

Meer van dit: