HomeTelevisieFirst Dates deelnemer doet geen afwas: "Ik gooi mijn servies gewoon weg...

First Dates deelnemer doet geen afwas: “Ik gooi mijn servies gewoon weg en koop het nieuw”

Als je in Nederland voor lul wilt staan op nationale televisie dan is First Dates een prachtig platform. Hoewel het programma er mee gaat stoppen, lijkt het wel alsof ze de laatste weken nog effe gauw wat bijzondere figuren uitnodigen. Dit keer was het iemand die zijn spullen niet wast, maar gewoon nieuwe koopt.

Afwassen

Toegegeven, afwassen kan verschrikkelijk zijn. In Nederland heeft volgens het CBS 76% van de mensen een vaatwasser tot hun beschikking. Dat lijkt veel, maar dat wil ook zeggen dat er ruim 4 miljoen mensen in Nederland zelf de afwas moeten doen.

Als je er een hekel aan hebt, is een vaatwasser een slimme optie. Toch zijn er mensen die er anders naar kijken. Die kopen gewoon goedkoop servies, om het vervolgens weg te naaien in plaats van af te wassen.

Kost een hoop centen

Hoewel dat natuurlijk een enorme aanslag op het milieu is, is dat ook een behoorlijk dure ‘hobby’. Zijn date reageert een beetje sceptisch (en terecht), maar krijgt al gauw een bijzonder argument ervoor te horen.

Hij zegt: “Het is ook gewoon goedkoper weet je”. Zijn date schrikt van die uitspraak en zegt “Goedkoper dan de afwas te doen?!”. “Ja” zegt ‘ie.

Zijn date wil graag weten in welk opzicht dat in vredesnaam goedkoper is en daar heeft hij een behoorlijk vreemd antwoord op. Hij vertelt dat het mentaal goedkoper is om zijn spullen weg te gooien dan af te wassen.

Dankzij deze bijzondere opvatting kan de jongen op veel kritiek rekenen. Mensen zijn woest op hem. Ze noemen hem zelfs kanonnenvoer en kotsen zijn mening uit.

Er zijn zelfs mensen die zich afvragen of het dan wel nut heeft wat ze zelf allemaal aan goede dingen doen: “Hahaha en ik maar mijn afval scheiden, minder kleding kopen, ontspullen..” Bekijk de beelden hieronder.

Meer van dit: