HomeWTF?!Duitser in de Albert Heijn begrijpt er niks van: "Is kinderarbeid normaal...

Duitser in de Albert Heijn begrijpt er niks van: “Is kinderarbeid normaal in Nederland?”

Een Duitser is zich rot geschrokken in de Nederlandse Albert Heijn. Hier zag hij naar zijn mening erg jonge kinderen aan het werk. Hij filmde het tafereel en vroeg zichzelf af of het normaal was dat er in Nederland zulke jonge kinderen aan het werk zijn in de supermarkt. Het filmpje plaatste hij op TikTok.

Bijbaantje

In Nederland is het voor kinderen de normaalste zaak van de wereld om een bijbaantje te hebben. Een broodje frikandel met saus in de pauze van de middelbare school kost tegenwoordig al gauw 5 euro, dus zakgeld is ook niet meer toereikend.

In Nederland mag je vanaf 13 jaar een bijbaantje nemen. Het is dan wel zo dat ze alleen lichte werkzaamheden mogen doen. Voorbeelden zijn een krantenwijk of aardbeien plukken. Als ze 15 worden, mogen ze wat meer. Dan mogen ze bijvoorbeeld gaan vakkenvullen of bezorgen.

Supermarkten

Supermarkten zijn maar wat blij dat kinderen al zo vroeg mogen gaan werken. Als ze 15 zijn hoef je ze immers niet zo veel te betalen en dat vinden de supermarkteigenaren fijn, want dan kunnen ze lekker veel centjes voor zichzelf houden. Sterker nog, sommige supermarkten draaien vrijwel alleen maar op mensen onder de 18 jaar.

In Duitsland zal dat vast een beetje anders geregeld zijn want een Duitser was behoorlijk in de war toen hij het zag. Tijdens het boodschappen doen merkte hij op dat er eigenlijk alleen maar kinderen in het filiaal aan het werk waren. Wij Nederlanders zijn dit wel gewend, alhoewel het er inderdaad wel heel erg veel zijn, die heel erg jong lijken.

@bambam17055

#fy #fyp #fypシ #fypシ゚viral #foryou #foryourpage #fun #niederlande #fürdich #fürdichseiteシ #fyy #foryoupage

♬ Mission Impossible (Main Theme) – Favorite Movie Songs