HomeWTF?!Nu je dit weet, wil je nooit meer een ongewassen aardbei eten

Nu je dit weet, wil je nooit meer een ongewassen aardbei eten

Hoewel het officieel nog lente is, lijkt het erop dat de zomer al in volle gang is. De temperaturen zijn zomers en de regen blijft weg. Een bijkomstig voordeel van al dit heerlijke weer is dat ook de aardbeien productie eerder op gang lijkt te komen! Je moet ze alleen wel even wassen voordat je ze oppeuzelt.

Aardbeien seizoen

Deze sappige, rode juweeltjes van de natuur zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook heerlijk om te proeven. Of je ze nu rechtstreeks uit het doosje eet, in een smoothie verwerkt of als topping op een taart gebruikt, aardbeien zijn altijd een traktatie voor je smaakpapillen.

De zoetigheid van aardbeien brengt je direct in zomerse sferen. Hun sappige textuur en zoete smaak maken het de perfecte snack op een warme dag. Bovendien zijn aardbeien ook nog eens supergezond! Ze zitten boordevol vitamine C en antioxidanten, die je immuunsysteem een boost geven en je huid laten stralen. Smullen zou je zeggen toch? Maar zorg er dan wel eerst voor dat je de aardbeien gewassen hebt.

Aardbei onder een microscoop

Een wetenschapper vond het nodig om eens naar de ‘schil’ van een ongewassen aardbei te kijken. Prima denk je dan, maar hij komt wel hele ranzige dingen op die aardbei tegen. Hij vindt kleine insecten op de aardbei, die zich uiteindelijk ontwikkelen tot fruitvliegjes. Die horen daar niet op te zitten maar dat is dus wel degelijk het geval.

Zorg er dus altijd goed voor dat je jouw fruit wast, tenzij je denkt dat je een goed immuunsysteem hebt, natuurlijk. Experts zeggen dat er eigenlijk altijd wel wat dingen op onze groenten en fruit kunnen kruipen, maar zeggen ook dat die (zeer waarschijnlijk) niet kwaad kunnen om gewoon op te eten. Toch weet ik wel dat ik lekker over sla, en mijn eten in het vervolg gewoon was.

Meer van dit: