HomeWTF?!Dit is op dit moment de allerduurste supermarkt van Nederland volgens de...

Dit is op dit moment de allerduurste supermarkt van Nederland volgens de comsumentenbond

De consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de duurste supermarkt van Nederland. Dat leidde tot een vrij opmerkelijke conclusie. Een tijdje geleden was het Kassa die onderzoek deed, maar dat lijstje is nu inmiddels veranderd. Slim ook wel na al die slechte reclame.

Consumentenbond onderzoekt

De consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar de prijzen van basisboodschappen. Onder die boodschappen vallen bijvoorbeeld rijst, koffie, melk, en aardappelen. Het blijkt nu dat de prijzen van deze boodschappen het afgelopen half jaar met maar liefst 15% zijn gestegen. Dat is een veel te hoge stijging.

De bond vergeleek uiteindelijk 100 producten om tot een conclusie te komen welke supermarkt nu het duurst is. Ze vergeleken puur het huismerk product. Bij het vergelijken van de producten konden ze direct de hoogste stijgingen inzien. Zo zagen ze dat suiker 78% duurder is geworden. Ook groente, zoals bloemkool, hebben een bizar hoge prijsstijging gehad. Een bloemkooltje is gemiddeld 58% duurder dan een half jaar terug.

Duurste supermarkt

Als je denkt aan de duurste supermarkt dan denk je al gauw aan Albert Heijn of Jumbo. Toch blijkt niets minder waar want de prijzen bij deze supermarkten liggen ongeveer op het gemiddelde. Aldi en Lidl zijn wel iets goedkoper momenteel maar het is de keten van Dirk die de lijst aanvoert. Zij zijn 11% goedkoper dan gemiddeld. Dat scheelt dus behoorlijk wat geld.

De onderzoekers schrokken van de lijstaanvoerder. Spar is namelijk 20(!!) procent duurder dan gemiddeld. Picnic volgt met 5% duurder dan gemiddeld. Blijf dus ver uit de buurt van de Spar als je jouw geld wilt besparen. Ook kwamen ze tot de conclusie dat boodschappen bestellen een dure grap is. Het kan dus slim zijn om toch maar gewoon naar de supermarkt te gaan.

Meer van dit