HomeWTF?!Dierenrechtenactivisten pakken hondje af van dakloze man: 'Hij huilde om zijn enige...

Dierenrechtenactivisten pakken hondje af van dakloze man: ‘Hij huilde om zijn enige vriend’

Er gaan beelden rond van dierenrechtenactivisten die het hondje van een dakloze man afpakken. De video werd op X (Twitter) binnen 24 uur meer dan 15 miljoen keer bekeken. Op de beelden is te zien hoe de activisten het hondje van de man weghalen. Mensen zijn woest om de beelden.

Dierenrechtenactivisten

Een dierenrechtenactivist is eigenlijk een soort superfan van dieren. Ze zetten zich in om ervoor te zorgen dat dieren goed worden behandeld en dezelfde rechten en bescherming krijgen als mensen. Dat is natuurlijk een heel nobel en fijn doel maar soms gaan ze daarin veel te ver.

Ze willen dat dieren met respect worden behandeld en niet worden gebruikt voor dingen als eten, proeven, entertainment of kleding. Om dit doel te bereiken, halen ze best wat dingen uit die niet normaal zijn. Een groep in Frankrijk vond het dan ook nodig om eigenhandig in te grijpen bij een dakloze man. Ze vonden niet dat hij recht had op een hond. De man lieten ze vervolgens in tranen achter. Ze namen zijn enige vriendje mee.

Update: De reacties op het filmpje waren niet mals en al gauw werd de dierenrechten groep op de vingers getikt door mensen die het filmpje voorbij zagen komen. Uiteindelijk hebben ze besloten om (met tegenzin) het hondje weer aan de man terug te geven. Eind goed, al goed.