HomeWTF?!Deze oude Flippo's die iedereen had, zijn inmiddels een vermogen waard

Deze oude Flippo’s die iedereen had, zijn inmiddels een vermogen waard

Ben je opgegroeid in de jaren 90? Dan ben je vast en zeker nog wel bekend met de Flippo’s. Je kreeg bij de zakken van Smiths altijd één of meerdere flippo’s, die je kon toevoegen aan je heuse flippomap. De flippo’s waren razend populair en de zakken chips vlogen over de toonbank.

De flippo hype

Op scholen werd er iedere pauze druk gespeeld met de flippo’s. Er werden zelfs ruilmiddagen georganiseerd op scholen, geheel in het teken van de flippo’s.

Je kunt je dus wel voorstellen hoe groot de hype was. Je zou denken dat inmiddels iedereen de flippo’s is vergeten, maar niets blijkt minder waar. Heb je nog een oude flippomap op zolder liggen? Dan is het zeker de moeite om deze tevoorschijn te halen. Je oude flippo’s kunnen zomaar heel erg veel geld waard zijn. Complete mappen kunnen tientallen euro’s opbrengen, maar als daar toevallig zeldzame flippo’s tussen zitten, dan kan dit bedrag flink oplopen.

Flippo Jokers

Drukfouten kwamen erg weinig voor bij het maken van de flippo’s. Op het moment dat jij er eentje hebt met een drukfout, kan deze daarom een flinke duit opleveren. Voor gemiddeld 15 euro per stuk kun je ze al vinden op Marktplaats. Genoeg reden om je verzameling even door te spitten dus.

Daarnaast hebben we ook nog de Joker flippo’s. Deze zijn in goede staat ongeveer acht euro waard. De Super Jokers waren speciaal gemaakt om je verzameling compleet te kunnen maken met ontbrekende flippo’s.

Afbeelding: Marktplaats

Als laatste zijn er nog de kerstflippo’s die werden uitgedeeld aan het personeel in 1996 van het bedrijf Smiths. Deze zijn zo uniek dat ze nauwelijks te koop aangeboden worden. Als ze dan al te koop worden aangeboden, dan staan ze direct te koop voor schrikbarende prijzen.

Meer van dit: