HomeWTF?!Ashley heeft haar man zwanger gemaakt: "Hij wilde het graag dragen"

Ashley heeft haar man zwanger gemaakt: “Hij wilde het graag dragen”

Bij het lezen van de titel zul je wel denken dat we het mis hebben maar niets is minder waar. Ashley haar man is zwanger van hun tweede kind, en daar is ze super trots op. De eerste werd gedragen door Ashley, maar deze door haar man Krist.

Mannen die zwanger zijn

Als je ook maar een beetje biologie gehad hebt, dan weet je dat mannen niet zwanger kunnen worden. Althans… dat dacht je! Tegenwoordig kun je jezelf namelijk identificeren naar hoe je jezelf voelt.

In het geval van Ashley en Krist (Kirsten), zijn ze al jaren samen. Toen ze voor het eerst met elkaar uitgingen, was Krist nog Kirsten. Na een tijdje kwam hij uit de kast als transgender, maar Ashley bleef dol op hem. Ze besloten samen te blijven, en namen zelfs de stap om te gaan proberen om een kindje te krijgen. Dat lukte! Ashley werd zwanger en ze kregen samen hun eerste dochter Scarlet.

Een tweede kind

De eerste keer was er helemaal geen sprake van wie het kind zou dragen. Ashley is de vrouw in de relatie dus was het best vanzelfsprekend. Toen Krist zag hoe mooi Ashley was tijdens het dragen van hun eerste baby, besloot hij dat hij zelf graag een eventuele tweede wilde dragen. Hij was namelijk nog niet volledig klaar met zijn transitie (lees; had nog geen pipi), dus het kon nog.

Samen gingen ze op zoek naar een donor en toen die gevonden was, heeft Ashley het zaad bij Krist naar binnen gebracht. Zo konden ze voor altijd zeggen dat Ashley hem zwanger heeft gemaakt.

Ophef

Het is natuurlijk best een bijzonder verhaal, dat ze graag met zijn tweeën wilde delen met de rest van de wereld. Daar hadden ze achteraf wel spijt van want Krist kreeg een hoop ellende over zich heen.

Mensen vonden het een bizar voorbeeld voor hun eerste dochtertje Scarlet. Het zou voor haar heel raar zijn om haar vader zwanger te zien, maar daar Ashley en Krist het niet mee eens.

Zij denken dat ze er niet in de war van raakt, maar dat ze er juist meer open van wordt. De mensen online zijn het er niet mee eens en maken het stel met de grond gelijk. “Je wil toch een man zijn, mannen zijn niet zwanger.”

Gelukkig is er ook een groep van mensen die hier kracht en inspiratie uithaalt. Vooral vrouwen die de transitie naar man maken, struggelen blijkbaar met dit onderwerp. Het moedergevoel zou volgens hen namelijk altijd aanwezig blijven. Je kunt de video hieronder bekijken voor het hele verhaal.

Meer van dit: