HomeTelevisie'Waar doen ze het van'-Kijkers zeggen allemaal hetzelfde over dit stel: "Oplichters"

‘Waar doen ze het van’-Kijkers zeggen allemaal hetzelfde over dit stel: “Oplichters”

Niets is zo lekker dan om te kijken naar de financiële situatie van andere Nederlanders. In het programma ‘waar doen ze het van?’, kunnen de kijkers elke vrijdag een kijkje nemen in de financiële taferelen van de deelnemers.

Een stel dat bij de kijkers enorm veel ergernis oproept zijn Dirk-Jan en Chantal en dit is niet voor niets. Ze staan namelijk een beetje ’te’ spiritueel in het leven.

‘Hypocriet’ spiritueel stel

Dirk-Jan en Chantal hebben een omzet van 5000 euro per maand. Omdat dit niet voldoende is om van rond te komen, heeft het stel besloten om een stuk of tien vrijwilligers in huis te nemen. Deze vrijwilligers zijn fulltime aan de slag bij het stel voor de schoonmaak, het koken en het renoveren van de woning. Hiervoor mochten de vrijwilligers slapen in de slaapzaal en mochten ze mee-eten tijdens het avondeten.

Van het avondeten moeten ze vooral niet veel verwachten. Een van de kinderen verklapt namelijk dat er geregeld naar eten wordt gezocht in de containers van omwonenden.

Doordat het stel graag hun omzet wil laten stijgen van €5.000,- naar €10.000,- hebben ze besloten dat elke vrijwilliger een vergoeding van 11 euro per dag moet betalen. Toch een beetje lullig om 11 euro te betalen voor gratis werk en eten uit de containers.

Gebroken heup, zonder operatie

Daarnaast leven ze vooral van gratis donaties en gratis Marktplaats meubilair. Toen Dirk-Jan één van zijn Marktplaats aanwinsten wilde opbouwen, ging het helemaal mis. De beste man viel van een trapje af en brak direct zijn heup. Toch had Dirk-Jan dit moment niet willen missen.

“De helse pijn die ik voelde was geweldig. Ik voelde me zo verbonden met de pijn. Het was een magische ervaring. Ik heb daarom ook besloten om mezelf niet te laten opereren. Ik vertrouw erop dat het uit zichzelf gaat helen.”

Helaas gaat het toch nog niet zo goed, want hij loopt nog steeds op krukken en erg mank.

Meer van dit: