HomeActueelOphef na marathon winst Sifan Hassan: "Zo wil je toch niet winnen?!"

Ophef na marathon winst Sifan Hassan: “Zo wil je toch niet winnen?!”

Sifan Hassan heeft voor Nederland een prachtige prestatie geleverd door het Olympisch goud te winnen op de marathon in Parijs. Sifan zal dankzij deze prestatie de boeken in gaan als één van Nederlands grootste sporters ooit.

Sifan Hassan wist namelijk al brons te winnen op zowel de 5.000 meter als de 10.000 meter en sloot haar spelen af met een prachtige gouden plak. De dolle vreugde spatte er meteen na finish af en heel Nederland genoot van de prestatie.

Olympisch record

Sifan finishte de marathon met een Olympisch record. In 2 uur, 22 minuten en 55 seconden liep ze door de finishlijn. Ze had zo´n 10 kilometer voor het einde wat problemen gehad, maar liep daarna ongestoord mee in de kopgroep. Eén voor één zag Sifan haar concurrentes lossen, waarna ze alleen nog moest afrekenen met de Ethiopische Tigst Assefa.

Het is al bizar dat atleten na zo´n lange afstand überhaupt nog een sprint in de benen hebben, maar Sifan bewees al heel gauw dat er met haar niet te sollen was.

In een poging haar concurrente in te halen, probeerde zij Sifan nog de pas af te snijden. Sifan liet zien de beste te zijn en liep haar zonder voorbij. Prachtige beelden die de (Nederlandse) sportgeschiedenis in gaan!

Ophef

Nadat Sifan over de finish kwam, was er wel nog wat ophef. Tijdens het inhalen van Assefa, leek het even mis te gaan. Assefa sneed haar behoorlijk de pas af, waardoor het er even op leek dat Sifan zou struikelen.

Kijkers die het zagen gebeuren, schrokken zich kapot. Er ontstond dan ook al gauw ophef over de situatie. De beelden ervan kan hieronder zien.

Bij het zien van de beelden, zie je dat Sifan knokt om haar positie op de baan. Ze wordt bijna de hekken ingelopen en moet een beetje duwen.

De situatie zorgde na afloop van de race voor behoorlijk wat ophef. De deligatie van de Ethiopische Assefa besloot namelijk om in beroep te gaan tegen de winst van Sifan, omdat ze volgens hen geduwd zou hebben.

Mensen die dat nieuws hoorde zijn woest. Te lezen valt: “Ze besloot toch zelf in de weg te gaan lopen? Wat een slechte verliezer is die Assefa zeg, zo wil je toch niet winnen?!” Gelukkig werd het protest al gauw afgewezen!

Meer van dit: