HomeWTF?!Floris is enorm verdrietig want hij wordt meneer genoemd: "Ben geen hem...

Floris is enorm verdrietig want hij wordt meneer genoemd: “Ben geen hem of haar, maar genderfluïde”

Tegenwoordig is het soms erg lastig te zien tot welk gender iemand behoort. Waar vroeger alle meiden lang haren hadden en mannen korte haren, leven we nu in een heel andere tijd. Je moet ook goed oppassen met wat je tegen iemand zegt.

Roze en blauw zijn geen standaardkleur meer om een gender aan te wijzen en zelfs mannen kunnen make-up dragen. Hierdoor is het natuurlijk niet zo gek dat je soms mannen met vrouwen kan verwarren.

Floris: De genderfluïde man

Inmiddels is het wel duidelijk dat er meer genders bestaan, dan het aantal verschillende biermerken, wereldwijd. Het is hierdoor niet meer bij te houden als wat voor gender iemand zich uit wil geven. Je kunt tegenwoordig namelijk ook als bijvoorbeeld een hond door het leven gaan.

Een term die wij persoonlijk nog niet eerder gehoord hebben is genderfluïde. Floris behoort tot de genderfluïde mannen en volgens hem is dit niet heel gemakkelijk.

Een genderfluïde persoon is een persoon die geen onderscheid maakt tussen mannen en vrouwen. Je kunt je dus elke dag uitgeven in het geslacht, wat je die dag het beste uitkomt. Een beetje zoals Tobi de genderloze clown dus. De moeder van Floris is hier allesbehalve blij mee en wil het liefst gewoon haar zoon terug. “Je politieke voorkeur kun je bijstellen, maar je gender niet!”

‘Beste meneer’

Toen Floris een mail stuurde naar Ohra om te vragen of hij genderneutraal benaderd kon worden, kreeg hij een mailtje terug met: ‘Beste meneer’. Hij voelde zich direct niet meer serieus genomen door zijn eigen zorgverzekering.

Daarnaast vindt Floris het ook flauwekul dat mannen en vrouwen gescheiden gebruikmaken van een toilet. De ideale samenleving zou volgens Floris daarom ook geheel genderneutraal moeten zijn.

Hij zegt: “Ik ben wel een beetje klaar met die flauwekul over genders, gewoon alles genderneutraal en alles is opgelost.” Krijg je wel weer van die praktijken zoals deze mevrouw op een genderneutraal toilet, die naast een man kwam te zitten.

Meer van dit: