HomeHumorZoveel calorieën verbrand een mens tijdens het kijken van een horrorfilm

Zoveel calorieën verbrand een mens tijdens het kijken van een horrorfilm

Horror, de één die gruwelt er van maar de ander is er dol op. Voor die laatste groep heb ik goed nieuws! Uit onderzoek is gebleken dat je namelijk flink wat calorieën kunt verbranden tijdens het kijken van een (goede) horrorfilm!

Calorieën verbranden

Een onderzoek van de Universiteit van Westminster heeft aangetoond dat je door angst, calorieën verbrandt. Één van de conclusies was dan ook dat wanneer je een horrorfilm van 90 minuten kijkt, je zo’n 113 calorieën zou verbranden. Dit staat ongeveer gelijk aan een wandeling van 30 minuten.

Natuurlijk is het wel zo dat je een goede horrorfilm moet kijken. Bij voorkeur moeten er ook zogenaamde ‘jump-scares’ in zitten. Dat zijn de momenten waarop je jezelf wezenloos schrikt. Op zo’n moment gaat je hartslag flink omhoog, wat uiteindelijk weer zorgt voor een hogere calorieverbranding.

Afvallen met horrorfilms

Voor wie denkt dat die wel een paar kilo af kan vallen met puur het kijken van horrorfilms, heb ik slecht nieuws voor je. Je moet ongeveer 7700 calorieën verbranden voor het verlies van 1kg lichaamsvet. Dat staat dan weer gelijk aan iets meer dan 68 horrorfilms..

Om je alvast op weg te helpen, hebben we 3 filmtips voor je! Check hieronder welke dat zijn! Heb je ze alle 3 achter elkaar gezien en heb je ondertussen niks gesnackt? Dan heb je zo’n 65 gram lichaamsvet verbrandt!

1. The Shining: 184 calorieën

2. Jaws: 161 calorieën

3. The Exorcist: 158 calorieën

Meer van dit