HomeWTF?!Zo wordt Surimi gemaakt en nu je dat weet, wil je het...

Zo wordt Surimi gemaakt en nu je dat weet, wil je het nooit meer eten

Als je dol bent op sushi dan heb je het ongetwijfeld wel eens op: Surimi. Veel mensen denken dat het krab is, maar dat is het helemaal niet. Het is een bij elkaar geraapt zooitje van verschillende vissen, dat in de fabriek tot een soort rubber stickie wordt verwerkt.

Wat is Surimi

Surimi is een combinatie van verschillende witvis. Dat vlees van die witvis wordt grondig verwerkt tot een soort pasta, waardoor het ‘vloeibaar’ wordt. Aan die pasta wordt meel, eiwitten en smaakstoffen toegevoegd, zodat de Surimi de juiste consistentie krijgt. Dat mengsel wordt dan gekneed en geperst in de vorm zoals je die kent.

Surimi wordt vaak gebruikt als een goedkopere vervanger voor duurdere schaaldieren zoals krab, kreeft of garnalen. Het is populair in zowel Aziatische als westerse gerechten. Veel mensen denken dat Surimi krab is, maar dat is het dus eigenlijk helemaal niet. In feite is het gewoon gefabriceerd voedsel dat als ‘krabstick’ uitgegeven wordt.

Hoe wordt het gemaakt

Als je eenmaal weet dat Surimi geen échte krab is, dan kun je je afvragen hoe ze het dan zo laten lijken. In plaats van dat helemaal uit te leggen, kwamen we een video tegen waarin ze het precies laten zien. In de onderstaande beelden is te zien hoe ze de krabsticks maken.

Veel mensen die de beelden zien, geven aan dat ze dit niet wisten. Ook zeggen ze dat ze het oneerlijk vinden dat het op deze manier gemaakt is, en toch als een soort van krab voorgeschoteld wordt. Als je de beelden ziet, dan ziet het er niet zo smakelijk uit als dat het eigenlijk is. Ben je dol op Surimi? Dan kun je het dus maar beter niet kijken 😉

Meer van dit: