HomeWTF?!Ellie kocht lekker sushi maar schrikt zich kapot als ze het 's...

Ellie kocht lekker sushi maar schrikt zich kapot als ze het ’s avonds op wil eten

Ken je dat gevoel? Die onweerstaanbare drang die zich langzaam een weg baant door je gedachten en je smaakpapillen begint te kietelen? Vaak hebben mensen dit bij bepaalde gerechten. Sushi in één van die gerechten, waar je ineens heel erg veel trek in kunt hebben. Zo ook Ellie, die besloot om een paar stukjes te kopen.

Zin in sushi

De zin in sushi begint vaak bij een klein stemmetje in je hoofd. Dat stemmetje is van je innerlijke fijnproever, die je probeert over te halen om weer eens sushi te eten. Je zou dit stemmetje ook ’trek’ kunnen noemen. Pas wanneer ‘honger’ om de hoek komt kijken, gaan de meeste mensen overstag.

Sushi is typisch zo’n gerecht waar je ineens flink trek in kunt hebben. De plakkerige rijst en de verse rauwe vis is een heerlijke combinatie, die je eens in de zo veel tijd gewoon lekker voor jezelf moet klaarmaken of bestellen. De meeste mensen eten het dan gelijk op, maar Ellie niet. Die besloot om het lekker even in de koelkast te bewaren en ’s avonds op te peuzelen.

Verse vis

Omdat het om rauw voedsel gaat, is het belangrijk sushi met verse vis/zeedieren wordt gemaakt. Als het niet vers is, is het immers vatbaarder voor bacteriën en parasieten. De voorverpakte sushi bakjes staan niet bekend om de meest verse vis, maar zouden wel zo vers moeten zijn dat het allemaal veilig en gezond blijft.

In het geval van Ellie is er toch iets misgegaan. Ze toverde het bakje namelijk uit de koelkast en schrok zich kapot. In het bakje vond zij namelijk lichtgevende garnalen. Enge films leren je dat lichtgevend voedsel vaak levensgevaarlijk is, waardoor Ellie de boel maar heeft weggegooid. Op twitter deelt ze dan ook de beelden, die al heel gauw viraal gingen. Het bleek dat ze daadwerkelijk glow in the dark garnalen gekocht had. Zou jij het nog eten?

Meer van dit: