HomeWTF?!Wat is de 26ste letter van het alfabet? Deze meiden hebben geen...

Wat is de 26ste letter van het alfabet? Deze meiden hebben geen flauw idee

Waar kinderen vroeger het alfabet leerde met liedjes van Bassie en Adriaan, is dat tegenwoordig anders. Tegenwoordig zitten kinderen enkel nog op TikTok, waar weinig educatie voorbijkomt. Dat hoeft natuurlijk niet erg te zijn, als ze het dan maar op school leren… toch?

Letter 26 van het alfabet

Op social media gaat er momenteel een video viraal. Het gaat om een video waarbij er aan voorbijgangers wordt gevraagd om de 26ste letter van het alfabet. De presentatrice vraagt: “Welke letter is de 26ste letter van het alfabet?”.

De reactie van de eerste meid in de video is: “Dat bestaat niet. Het alfabet heeft maar 24 letters!”. Haar vriendin zegt: “Nee, 22 letters toch?”, waarop de meid weer antwoord: “Nee, het zijn 24 letters”. De andere meid kan het niet geloven dat het alfabet meer dan 22 letters heeft en begint hardop het alfabet te benoemen.

De 26ste letter is…

De presentatrice van het straatinterview wil nu toch echt antwoord krijgen op haar vraag. Ze herhaalt daarom haar vraag: “Welke is dan precies de 26ste letter?”. De hersens van de tweede meid draait overuren en op enig moment lijkt het zelfs of ze helemaal vastloopt.

Uiteindelijk komt er dan toch een antwoord uit, dat liever niemand had willen horen. Haar antwoord is namelijk dat de letter C de 26ste letter van het alfabet is.

Dit is natuurlijk niet erg hoopgevend voor de toekomst van ons land. We verloren al helemaal de hoop toen we ook nog eens de titel van de video bekeken.

De videoserie heet namelijk ‘Gangsters op straat’. Zouden ze de letter E van Eastside en W van Westside wel kennen? Het enige wat wij kunnen hopen is dat ze snel de boeken induiken.

De beelden zijn hieronder te zien. Het filmpje duurt 5 minuten maar het moment waar we het over hebben komt voorbij op 4 minuut 16.

Meer van dit: