HomeWTF?!Moeder wordt plotseling wakker met Gilles de la Tourette en scheldt nu...

Moeder wordt plotseling wakker met Gilles de la Tourette en scheldt nu haar man voortdurend uit

Als er iets moet zijn wat écht vervelend is dan is het misschien wel Gilles de la Tourette. Ongecontroleerd dingen doen die je niet wilt doen, moet ontzettend vermoeiend zijn. Om het dan plotseling te ontwikkelen moet een grote schok zijn. Het overkwam deze moeder die nu haar man en kinderen voortdurend uitscheld.

Ontwikkelen

Hoewel aanleg in de genen een rol speelt bij het ontwikkelen van het syndroom van Gilles de la Tourette, weten artsen nog niet precies hoe of wat het veroorzaakt. Het komt regelmatig voor dat mensen plotseling Gilles de la Tourette ontwikkelen.  Zwangerschapscomplicaties, infectieziekten of psychosociale stress kunnen het bijvoorbeeld triggeren.

Tourette begint het vaakst bij kinderen. Ook daar begint het bij een groot deel bij een infectie zoals bijvoorbeeld keel- of oorontsteking. Als het in de genen zit dan is het mogelijk om een explosie aan tics te ontwikkelen. Wel is dus duidelijk dat met niet al tikkend uit de buik van de moeder komt.

Plotseling

Voor Elisabeth was het toch erg plotseling dat ze het syndroom ontwikkelde. Ze werd er op een dag gewoon mee wakker en begon haar man en kinderen uit te schelden. Ze dacht eerst dat het kwam omdat ze nog niks had gegeten maar de dag erna had ze er nog steeds last van. De dokter zei dat ze thuis moest uitzieken maar na onderzoek bleek het toch al snel om Gilles de la Tourette te gaan.

Ze moet er nu mee leren leven terwijl ze haar man continue voor rotte vis uitmaakt. Ook haar kinderen vertelt ze om de haverklap dat ze op moeten rotten, gepaard met een duidelijke middelvinger. Gelukkig vinden haar kinderen het wel grappig en ook haar man lijkt er niet mee te zitten. Je zou het meemaken.