HomeWTF?!Trend op TikTok: Menstruatiebloed als maskertje

Trend op TikTok: Menstruatiebloed als maskertje

TikTok staat bekend om filmpjes die met een trend te maken hebben. Een leuk dansje bedacht? Iedereen doet het. Een leuk liedje gemaakt? Iedereen gebruikt het. Menstruatiebloed gebruikt als gezichtsmasker? Blijkbaar is dat dus ook een trend…

Trends

Iedereen wilt mee doen aan de laatste TikTok trends maar deze zou ik eerlijk gezegd overslaan. Meiden smeren namelijk hun eigen zooi op hun gezicht omdat ze denken dat ze daar een gezondere huid van krijgen.

Als je iets dieper in deze trend duikt dan zie je dat er echt ontelbaar veel video’s te vinden zijn over dit fenomeen. Zoek maar eens op #periodbloodfacemask als je er meer van wilt zien. Ook zijn er veel websites die er wat over melden, wat de trend alleen maar groter maakt. Maar werkt het nou echt of is het gewoon weer iets doms wat iemand verzonnen heeft.

Menstruatie bloed als masker?

Om er achter te komen of dit een slim plan is, vragen we het aan ChatGPT. Die komt met het volgende antwoord: Menstruatiebloed wordt niet aanbevolen als gezichtsmasker. Het bevat bacteriën en schadelijke stoffen die niet geschikt zijn voor gebruik op de huid. Bovendien is het gebruik ervan onhygiënisch en kan het zelfs leiden tot infecties en andere gezondheidsproblemen.

Er zijn veel andere natuurlijke en veilige alternatieven beschikbaar voor gezichtsmaskers, zoals honing, avocado, yoghurt en citroensap, die de huid kunnen hydrateren en verzachten. Het is belangrijk om te kiezen voor producten die specifiek zijn ontwikkeld voor gebruik op de huid en die zijn goedgekeurd door dermatologen.

In plaats van menstruatiebloed te gebruiken als gezichtsmasker, is het beter om een gezonde levensstijl te volgen, waaronder regelmatige oefening, gezonde voeding en voldoende slaap, om de huid te helpen stralen.

@inbodiedsoul

#menstrualblood #menstrualmask #periodbloodfacemask #menstrualmagic #menstruationisntdirty

♬ I’m Goin In – Drake

Bron: Womanly

Meer van dit: