HomeShowgekkiesTerug naar toen: Yolanthe cabau van Kasbergen maakt kijkers gek in de...

Terug naar toen: Yolanthe cabau van Kasbergen maakt kijkers gek in de film Turkse Chick

In onze rubriek Terug naar toen is het tijd om aandacht te besteden aan de korte film Turkse Chick die in 2006 in première ging. Voor deze rubriek kijken we namelijk naar heerlijke fragmenten die ooit op tv kwamen. De tien minuten durende film is flink in opspraak geweest. Waarom dat was kun je zelf wel bedenken bij het zien van de beelden.

Korte film: Turkse Chick

De film Turkse Chick is een korte film van Lodewijk Crijns. De film kwam uit in 2006 en gaat over de skater Fokko. Hij komt een Turks meisje tegen waar hij geen kans bij zou maken. Niets is echter minder waar en het meisje (Dilara) blijkt niet zo lief te zijn als dat ze eruit ziet. In een korte scene is vrijwel alle glorie te bekijken voordat de broers van het meisje even verhaal komen halen.

Mijn samenvatting doet eigenlijk weinig recht aan de spraakmakende beelden. De reden daarvan is dat het een islamitisch meisje betreft. Vooral toen Yolanthe met Wesley in Turkije zat, sprak de Turkse media vol afschuw over deze beelden. Yolanthe gaf zelf ook meerdere malen aan dat ze ontzettend veel spijt had van deze scene en je kunt bij het kijken van de beelden ook goed begrijpen waarom. Dat de korte film meegespeeld heeft aan de populariteit van Yolanthe is publiek geheim.

Yolanthe heeft spijt

Yolanthe heeft (al in 2011) aangegeven dat de video niet meer bij haar persoonlijkheid en uitstraling past. “Je doet soms dingen waar je later anders tegenaan kijkt. Je ontwikkelt je. Ze heeft het toen met volle overtuiging gedaan” Zegt ze. De scene waarin Yolanthe tegen een boom staat is dan ook niet iets waar ze nog achter staat.

Voor de kijkers was het minder erg dat Yolanthe meespeelde in deze film. De acteur Julian Wolf, die de rol van Fokko speelt, beleeft dan ook menig fantasie. Hoewel het puntje vast en zeker niet bij het paaltje is gekomen, was hij toch in een situatie waar héél véél mannen (en vrouwen vast ook) alleen maar van kunnen dromen. Bekijk de scene hier. Niet op het werk trouwens, dan krijg je rare gezichten.

Meer van dit: