HomeWTF?!Serveerster zegt dat ze mensen uit Nederland 'haat' vanwege kleine fooi op...

Serveerster zegt dat ze mensen uit Nederland ‘haat’ vanwege kleine fooi op giga-rekening

Een serveerster doet haar beklag op X (Twitter) nadat ze vond dat ze te weinig fooi had gekregen. Dat zorgde voor best wel een hoop opgewaaid stof want er ontstonden twee groepen in de reacties. Aan de ene kant vonden mensen ook dat het te weinig was, maar aan de andere kant was een groep die het überhaupt bizar vindt om fooi te geven. 

Geld verdienen in de horeca

In de horeca is ongelofelijk veel geld te verdienen, maar dat geldt eigenlijk alleen als je een eigen zaak hebt. Als je gewoon werkzaam bent voor een werkgever, dan moet je het eigenlijk niet van de hoogte van je loon hebben.

Wat uiteindelijk wel lekker op kan lopen, is de fooi die je krijgt. Soms moeten de horecamedewerkers die met het hele bedrijf delen, maar soms mogen ze het ook zelf houden. In Amerika zijn ze eigenlijk compleet afhankelijk van de fooi. Het is daar normaal om 15 tot 20% fooi te geven nadat je hebt gegeten.

Dikke fooi

In het geval van Madison, was ze dan ook erg blij dat ze een grote groep gasten had. Het waren toeristen uit Nederland die lekker zaten te smikkelen. Ze zag het bedrag oplopen en oplopen en toen uiteindelijk de rekening op tafel kwam, rekende ze zichzelf al aardig rijk. Toen ze het bonnetje weer op kwam halen, was ze woest.

Ze zag dat er ‘maar’ 10% fooi was gegeven en is sindsdien helemaal klaar met de Europese toeristen die in Amerika komen. Ze vindt dat ze het niet begrijpen en zet haar klacht op X.

Het barst meteen helemaal los onder haar bericht. Mensen zijn woest en vinden haar een ondankbare dame. Ze vinden 70 euro meer dan genoeg om fooi te krijgen. Daarnaast vinden ze het bizar dat de horecamedewerkers zo weinig betaald krijgen, dat ze afhankelijk zijn van de fooi. Een greep uit de reacties:

serveerster klaagt over kleine fooi

serveerster klaagt over kleine fooi

Meer van dit