HomeWTF?!Onderzoek wijst uit dat mensen met blauwe ogen beter tegen alcohol kunnen

Onderzoek wijst uit dat mensen met blauwe ogen beter tegen alcohol kunnen

Uit een onderzoek van studenten aan de Georgia State University blijkt dat mensen met blauwe ogen beter tegen alcohol kunnen dan mensen met een andere kleur ogen. Dit zou dan te maken hebben met de hoeveelheid melanine die in het lichaam zit. Melanine is het pigment dat de ogen een donkere kleur geeft.

Genetisch bepaald

De kleur van je ogen wordt bepaald door de hoeveelheid melanine in je iris, het gekleurde deel van je oog. Melanine is een pigment dat wordt geproduceerd door speciale cellen genaamd melanocyten. De hoeveelheid melanine wordt bepaald door twee verschillende genen: OCA2 en HERC2.

Als kind krijg je de genen van je ouders. Als beide ouders hetzelfde gen doorgeven, heb je een hele grote kans dat je dezelfde kleur ogen krijgt als je ouders. Kortom, weinig melanine zorgt voor een lichtere (blauwere) kleur ogen. Je had vast niet verwacht dat je een klein lesje biologie van deze site zou krijgen vandaag.

Alcohol

Maar wat heeft die melanine dan met alcohol te maken? Daar heeft de Georgia State University dus een antwoord op gevonden. Hoe minder melanine er in je lichaam zit, hoe beter je tegen alcohol kunt. Geen wonder dus dat mensen met blauwe ogen bekend staan als echte party animals. Ze kunnen gewoonweg beter omgaan met een grote hoeveelheid alcohol in het lichaam.

Wil dat nou zeggen dat je jezelf katje lam kan drinken met je blauwe ogen? Nee. Volgens een ander onderzoek zijn mensen met blauwe ogen namelijk gevoeliger voor een alcoholverslaving dan dat mensen met donkere ogen dat zijn. Zorg dus maar voor een goed evenwicht in je alcoholgebruik want voor je het weet kun je niet meer zonder. Ga je dan een keer zuipen? Zuip dan lekker je kop eraf.

Via: SGXL

Meer van dit: