HomeActueelMorgen en overmorgen 'monsterhitte', maar daarna gaat het los

Morgen en overmorgen ‘monsterhitte’, maar daarna gaat het los

Deze week kunnen we eindelijk weer eens genieten van heerlijk zomerweer. De laatste weken lijkt de kou niet te vertrekken uit ons land. Vorige week was het op de warmste dag zelfs maximaal 12 graden. Ondanks dat de lente al ruim een maand begonnen is, was hier nog vrij weinig van te merken. Gelukkig gaat dit nu helemaal veranderen.

Deze week 27 graden

Vandaag kunnen we in het Oosten al genieten van lokaal zomers weer. Het wordt namelijk lokaal 25 tot 27 graden volgens meteoroloog Dennis Wilt. “Woensdag en donderdag heb je die temperaturen ook in het binnenland.”

Het heerlijke weer heeft alles te maken met de wind. De wind bepaalt namelijk de hoge temperaturen. Vanaf woensdag zal de wind draaien naar het Noorden van het land. Hierdoor kan de temperatuur in de middag landinwaarts oplopen tot 27 graden.

Lokale onweerbuien

Nederland zou Nederland niet zijn als een warme dag niet afgesloten wordt met onweer en storm. De kans op onweersbuien zijn donderdag daarom ook aanwezig. In de loop van donderdagmiddag wordt de kans op zware regen- en onweerbuien nog groter. Ondanks deze omslag blijft het weer alsnog tussen de 20 en 25 graden.

Vrijdag draait helaas de wind weer naar het zuidwesten. Hierdoor zal het minder warm zijn en dalen de temperaturen terug naar ongeveer 16 graden. In het weekend komt het zonnetje weer om de hoek kijken. De temperaturen zullen dan ondanks de zon wel dalen tot ongeveer 19 graden.

Meer van dit: