HomeWTF?!Kerel zwaait met pretstok in supermarkt in Tiel en probeert flesjes bier...

Kerel zwaait met pretstok in supermarkt in Tiel en probeert flesjes bier in kringspier te proppen

Als caissière in een supermarkt ziet je werkdag er bijna altijd hetzelfde uit. Je zet een glimlach op, scant honderden producten en vraagt of mensen een bon willen. Maar soms, heel soms, komen er klanten die je je leven lang nooit meer vergeten zal. En dat is nog zacht uitgedrukt.

Bierflesjes in achterste

Supermarktmedewerkers van de Tielse Polo Markt weten daar inmiddels alles van. Op vier oktober jongstleden verscheen er een man aan de kassa die zijn pretstok toonde en daar vervolgens lucht mee probeerde te swaffelen.

Dan denk je: die heeft een aardige tik in de zender. Maar er is altijd baas boven baas, want de 53-jarige viespeuk trok ook zijn achterste nog uit elkaar waarna hij een poging deed om meerdere bierflesjes in zijn kringspier te laten glijden. Toen dat mislukte begon hij met de flesjes geel goud door de zaak te gooien. Iemand die hem tot bedaren wilde brengen kreeg een flinke mep met een biertray.

Man voert werkstraf niet uit

Daarna probeerde de man, met zijn broek op zijn enkels, de straat op te lopen. Dat werd voorkomen door omstanders. waarna agenten die man meenemen. Op het bureau begon de man vervolgens wartaal te praten. Afgelopen vrijdag moest hij voorkomen, maar hij is niet komen opdagen.

De man heeft een ellenlang strafblad, maar heeft totale lak aan de rechtsstaat. ‘‘Een boete kan hij niet betalen, een werkstraf voert hij niet uit en de reclassering kan niets doen om de eenvoudige reden dat de man zich zorgmijdend opstelt.” De officier van justite vindt 2 weken celstraf daarom passend.

Hopen op hulp

De politierechter besloot die eis over te nemen en veroordeelde de Tielenaar dus tot twee weken staatshotel. Daarnaast had hij nog vier dagen voorwaardelijke straf openstaan. Het enige probleem is dat de man zich niet vrijwillig komt melden. De rechter sloot af met de woorden: ”Hopelijk vindt hij snel hulp.”

Meer van dit