HomeWTF?!Toon bestelde een biefstuk maar schrikt zich kapot als er iets uit...

Toon bestelde een biefstuk maar schrikt zich kapot als er iets uit komt kruipen

Toon bestelde een lekker stuk biefstuk maar schrikt zich kapot als hij ziet dat er een worm uit komt kruipen. Normaliter mag je toch wel verwachten dat zulke dingen niet gebeuren in een restaurant, of uberhaupt met een stuk vlees. Toch gebeurde het en gelukkig zag hij het nog voordat hij een hapje nam.

Worm in je biefstuk

Over het algemeen hoef je je geen zorgen te maken over parasieten of wormen in goed bereide biefstukken. Voedselinspectie- en veiligheidsnormen in de meeste ontwikkelde landen zijn zeer streng en zorgen ervoor dat vleesproducten grondig worden geïnspecteerd en verwerkt voordat ze in de handel worden gebracht. Hierdoor is de kans op het vinden van parasieten of wormen in commercieel verkocht en bereid rundvlees extreem laag.

Toch is die kans dus blijkbaar wél aanwezig. Toen Toon een hapje van zijn biefstukje wilde nemen, zag hij wat bewegen. Toen hij beter keek, zag hij dat er een grote worm uit zijn stuk vlees gekropen kwam. Het lijkt een beetje op een regenworm maar we kunnen niet met zekerheid zeggen wat voor worm het is. Hoe de worm er in kwam, is dan ook niet bekend maar vermoedelijk is het stuk vlees gewoon niet zo vers geweest.

Goed opletten

Over het algemeen kun je biefstuk redelijk rauw eten maar het is wel belangrijk om altijd goed op te letten wat je nu precies eet. Het is dan voornamelijk belangrijk om in de gaten te houden hoe vers jouw stukje vlees is. We willen niet zeggen dat je jouw rare gebakken biestukje voortaan moet laten staan maar het is wel degelijk veiliger om het stuk vlees goed door te bakken!

@tnoykhgdo

♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

Meer van dit: