HomeWTF?!Beveiliger met onhandige heldendaad rent met arrestatieteam Erasmus binnen

Beveiliger met onhandige heldendaad rent met arrestatieteam Erasmus binnen

Een beveiliger is ongewapend met het arrestatieteam het Erasmus MC binnengerend. Op beelden die van binnen zijn gemaakt, is te zien hoe de beveiliger zonder enige vorm van bescherming achter het team aanrent. Hoewel het natuurlijk een heldendaad is, kan het wel op hilariteit rekenen.

Gitzwarte dag

Je hebt het ongetwijfeld meegekregen dat het gister een Gitzwarte dag was. In Rotterdam schoot een man een vrouw en haar dochter dood en besloot meteen nog even docent van het Erasmus Medisch Centrum mee te pakken. De eikel kon gelukkig snel in de kraag gevat worden door het arrestatieteam.

Dat hij zo snel gepakt kon worden is mede te danken aan de snelle reactie van de driehoek in Rotterdam. Daarnaast was er ook nog onverwachte hulp. Op beelden is te zien hoe helden opstonden in een tijd van chaos. Eén van die helden is een ongewapende beveiliger die het nodig vond om zonder bescherming samen met het zwaarbewapende arrestatieteam achter de schutter aan te gaan.

Beetje onhandig

Hoewel het natuurlijk een verschrikkelijke gebeurtenis is, moeten mensen toch wel lachen om de jongen. Niet om zijn intenties maar omdat het er een beetje onhandig uit ziet. Klaarblijkelijk vond hij de situatie zo gevaarlijk dat hij besloot om met het getrainde arrestatieteam mee te rennen. Vermoedelijk handelde de jongen uit adrenaline maar hij bracht zichzelf wel in gevaar.

Misschien is de beveiliger van mening dat zijn roeping bij het arrestatieteam ligt, en probeerde hij met deze open sollicitatie indruk te maken bij zijn toekomstige collega’s. Maar misschien is deze jongen wel gewoon een absolute held. Hoewel het natuurlijk ongelofelijk dom is om zonder training en beveiliging achter een schietgevaarlijke boef aan te gaan, is het zeker een heldendaad te noemen. Hij verkiest de veiligheid van anderen hoog boven zijn eigen veiligheid.

Update: Er is wat verwarring of dit een handhaver is of niet hier op de redactie dachten we het in eerste instantie ook. Dit betreft echt een collega van de beveiliging (omdat het Erasmus MC een overheidsinstelling is hebben de beveiligers een op BOA gelijkend uniform) Deze mensen hebben gisteren heldendaden verricht door als eerste bij de melding aanwezig te zijn. En de politie binnendoor zo snel mogelijk op de plaatsen te krijgen waar zij nodig waren. Inmiddels is de inhoud van het artikel dan ook aangepast naar beveiliger in plaats van handhaver.

Meer van dit: