HomeGekkies'Deelnemer' in programma Overtreders denkt boven de wet te staan om bizarre...

‘Deelnemer’ in programma Overtreders denkt boven de wet te staan om bizarre reden

Televisieprogramma’s waarin er op boeven gejaagd worden, doen het altijd goed. We kennen de programma’s ‘Blik Op De Weg’, ‘Oplichters ontmaskerd’ en ‘Undercover in Nederland’. Sinds kort is ook ‘Overtreders’ een nieuw format waarin we zien hoe de handhaving met boefjes om gaat.

RET Handhaving

In het fragment zien we hoe twee gastjes aangesproken worden door de handhaving van RET. RET verzorgt het openbaar vervoer in de regio Rotterdam. Je kunt je voorstellen dat de RET-handhaving met ongelofelijk veel boefjes te maken krijgt. Veelal zal het dan gaan om zwartrijden maar dit keer was het wat anders.

De gastjes werden door de handhavers aangesproken omdat ze rokend gezien waren op de camera’s. Roken mag tegenwoordig nergens meer in het openbaar vervoer en daarom zijn de mannen van de handhaving even verhaal gaan halen. Eenmaal aangekomen blijkt dat één van de twee gastjes totaal geen respect voor deze mannen heeft. De reden waarom, is tamelijk bizar te noemen.

Geen respect

Het kereltje heeft geen respect voor de handhaving omdat hij denkt dat die hem niks kan maken. Hij schreeuwt herhaaldelijk: “Jij kan mij niks maken!” en geeft vervolgens een reden die werkelijk waar, nergens op slaat. “Ik heb meer geld dan jij. Ik heb meer geld dan jou. Ik heb meer geld dan iedereen hier”. Blijkbaar is de hoeveelheid geld dus een graadmeter voor het kereltje van wat wel en niet mag.

Vervolgens blijkt alsnog alle heisa voor niks want de man die op de camera’s zat te kijken, kwam op zijn oordeel terug. De gastjes hadden helemaal niet staan roken dus het is best logisch dat ze wat opgefokt waren. Toch wil dat ene kereltje nog wel even kwijt dat hij meer geld heeft dan de handhavers, en met het OV reist omdat zij, zijn rijbewijs in beslag genomen hebben.

Meer van dit: