HomeWTF?!Dokter adviseert: Vanaf deze leeftijd zou je moeten stoppen met alcohol drinken

Dokter adviseert: Vanaf deze leeftijd zou je moeten stoppen met alcohol drinken

Alcohol drinken kan hartstikke lekker en gezellig zijn. Een klein drankje op zijn tijd moet kunnen, maar de dokter adviseert er wel op tijd mee te stoppen. Er zou een leeftijd zijn waarop het handig is om niet meer te drinken, welke dat is en waarom… lees je in dit artikel.

Alcohol drinken

Een drankje op zijn tijd is helemaal niet verkeerd. Het is misschien niet perse gezond, maar het kan bijvoorbeeld wel die relaxte vibe toevoegen aan een avond met vrienden. Genieten in het leven is net zo belangrijk dan gezond blijven.

Daarnaast zet een beetje alcohol de deur naar spontane momenten net wat verder open dan een colaatje. Met een drankje in de hand lijkt de sfeer net wat losser te komen. Of dat nou helemaal verantwoord en verstandig is, gaat het nu even niet over. Tóch is er een leeftijd waarop je beter geen alcohol meer kunt drinken. Een Amerikaanse dokter adviseert de leeftijd van 65 jaar.

Dokter adviseert

Normaliter gaat het altijd over de leeftijd waarop je alcohol mag gaan drinken, maar dit keer kijken we daar niet naar. Hoewel de effecten van alcohol op de lange termijn erger zijn dan op de korte, is er een leeftijd waarop dat allemaal een stuk sneller gaat. Die leeftijd ligt rond de 65 jaar.

Professor Richard Restak (een Amerikaanse neuroloog en neuropsychiater) laat weten dat het verstandig is om te stoppen met alcohol drinken op je 65e levensjaar om de snellere ontwikkeling van dementie te voorkomen.

Stoppen met drinken zal er niet voor zorgen dat je niet dement wordt, maar zorgt er in ieder geval voor dat je het niet sneller wordt.

Of je nog zin hebt om je druk te maken over je gezondheid als je 65 bent, is aan jou. Maar besef je dat je nog een paar jaar moet werken en daarna pas écht de tijd krijgt om te genieten van het leven. Heb jij daar alcohol voor nodig? (Ja ik waarschijnlijk wel)

Meer van dit: