HomeGekkiesDit mokkeltje drinkt geen alcohol maar houdt het gewoon bij flügeltjes

Dit mokkeltje drinkt geen alcohol maar houdt het gewoon bij flügeltjes

Er is niks leukers dan mensen op film aanspreken die straalbezopen zijn. Helaas voor de interviewer treft hij geen straalbezopen mokkeltje, want ze drinkt geen alcohol. Toch zegt ze daarna iets opmerkelijks..?

Carnaval

Wanneer kom je nou meer bezopen mensen op straat tegen dan met Carnaval? Nooit. Zeker niet in het Noord-Brabantse Roosendaal waar een interviewer een dame tegen het lijf loopt en haar wat vragen wil stellen.

Hij wil weten of de dame in kwestie al wat pilskes of schrobbelaerkes gevat heeft. Haar antwoord is duidelijk: “Nee ik drink geen alcohol”. Gevolgd door: “Maar de flugeltjes gaan er straks wel in, dat is wel lekker”. Of ze daarmee zegt wat ze bedoeld óf gewoon niet weet dat er alcohol in een flugeltje zit, is niet helemaal duidelijk.

Flügel

Ik hoor de mensen van boven de rivier denken; Is het alweer carnaval? Nee. Dit is één van de vele carnavaleske voorfeestjes waar brabanders graag gebruik van maken. In Roosendaal hadden ze afgelopen weekend het Klûnen. Dat is een soort verkleedfeestje en kroegentocht in 1.

Het filmpje verscheen op Dumpert en dat bracht vanzelfsprekend een hoop reacties op gang. Zo lezen we “Ik gebruik geen drugs maar mijn sleutel ruikt wel lekker be like”. Het is een veel gelikete comment. Óók zien we een reactie van Flügel die op zoek is naar de dame. Ze zeggen “Wij zijn op zoek naar deze topper! Wie kan ons in contact brengen met haar? De gouden tip krijgt van ons vrijkaarten voor 25 jaar Flügel in de Brabanthallen op 18 maart”. Ken je deze dame? Breng ze dan even in contact 😉

Meer van dit: