HomeHumorComplete inheemse stam verslaafd aan 'volwassen filmpjes' nadat ze telefoons met internet...

Complete inheemse stam verslaafd aan ‘volwassen filmpjes’ nadat ze telefoons met internet kregen gedoneerd

In het Amazonegebied woont een volksstam, die vrijwel helemaal afgezonderd is van de wereld. De stam leeft als een nauwe gemeenschap, waarbij elektronica nauwelijks voorkomt. Doordat ze het nooit gehad hebben, miste de volksstam het tot voor kort helemaal niet.

Elon Musk vond het toch belangrijk dat ze een beetje meer van deze tijd werden en besloot telefoontjes met internet te doneren. Dat pakte alleen anders uit dan hij had verwacht.

Starlink van Elon Musk

De Marubo bevolking leven al honderden jaren in hutjes langs de Itui rivier in het Amazonegebied. Elon Musk besloot om ze afgelopen september aan te sluiten op zijn eigen satellietnetwerk ‘Starlink’. Ondanks dat de jongeren enorm blij zijn met hun nieuwste technologie, zijn de ouderen uit de stam een stuk minder blij met de gift.

De 73-jarige Tsainama Marubo vertelt aan de New York Times dat hij helemaal niet blij is met deze technische ontwikkeling.

“Toen het arriveerde was het hele dorp in blijdschap. Toch is dit helemaal veranderd. De jonge mensen uit onze stam zijn lui geworden en zijn helemaal in de ban van de werkwijze van blanke mensen.”

Gek op natuurfilmpjes

Een andere inwoner van de stam vertelt ook graag over zijn ervaring: “De jonge inwoners van onze stam delen veelvuldig ‘natuurfilmpjes‘ met elkaar. We zien ook dat ze zelf veel agressiever omgaan met hun horizontale sport.”

Met hun eigen familie praten doen de jongeren nauwelijks meer. Ze zijn enkel bezig met het internet, waardoor de stam nu regels heeft ingesteld. Ze willen niet dat hun cultuur verloren gaat waardoor iedereen enkel in de ochtend twee uur en elke avond vijf uurtjes toegang heeft tot het internet. Op zondag is het hele internet geblokkeerd.

Meer van dit: