HomeTelevisieBurenruzie loopt weer eens ouderwets uit de klauwen in Mr Frank Visser...

Burenruzie loopt weer eens ouderwets uit de klauwen in Mr Frank Visser doet Uitspraak

Op het moment dat meester Frank Visser op televisie is, dan is het tijd om de popcorn erbij te pakken. Soms lijkt het of er geen einde komt aan de burenruzies in Nederland. Is het geen boom die te veel bladeren loslaat, dan is het wel een schutting die één cm te veel op de erfgrens is geplaatst. Ook deze week was er weer genoeg reden voor een immense burenruzie. 

Ruzie in het Brabantse Dongen

Renate en Twan wonen naast het grote gezin van Linda en Mark. Volgens Renate en Twan maken de kinderen van de buren enorm veel kabaal.

De buren zijn zich van geen kwaad bewust en vinden dat de kinderen helemaal geen kabaal maken. Natuurlijk zitten ze niet de hele dag stil, maar overmatig kabaal, daar kunnen ze zich niet in vinden. Ze vinden dan ook dat het de kinderen onmogelijk gemaakt wordt om kind te zijn.

Verwijten over en weer

Inmiddels kunnen beide buren elkaar niet meer luchten of zien. Zeker nadat Renate de kinderbescherming op het gezin heeft afgestuurd. Renate ziet het kwaad er niet van in: “Ik was bezorgd”. 

Dan vertellen Linda en Mark dat hun zoontje een hersentumor heeft en dat buurman Twan hem toen heeft uitgescholden met het k-woord. Victor weet niet wat hij hoort en confronteert Twan hiermee.

Woest!

Op het moment dat Twan de beschuldiging hoort, gaat hij helemaal uit zijn plaat. Hij vertelt dat als Mark dit in zijn gezicht zegt dat de politie erbij aan de pas moet komen. Zijn vrouw ziet het met lede ogen aan en roept alleen: ‘‘TWAN, RUSTIG!”. Toch kan Twan verre van rustig blijven en loopt woest weg van tafel, terwijl hij nog met wat spullen smijt.

Om vervolgens de ellende te checken, kwam Frank Visser langs met een expert. Viktor Brand was uiteraard ook van de partij en die liet zich daar van zijn grappigste kant zien.

De uitspraak

Meester Frank Visser maakt al snel korte metten met de ruzie. Volgens hem zijn de geluiden hard, maar te danken aan de gehorige huizen. Het gezin wordt daarom geadviseerd om wat rustiger te doen. Verder komt er een contactverbod en mogen beide buren geen contact meer hebben met elkaar, laat staan uitscheiden. Of beide buurtjes zich gaan houden aan de uitspraak is maar de vraag.

Meer van dit: