HomeWTF?!Zien: Activisten gooien soep over een Van Gogh schilderij

Zien: Activisten gooien soep over een Van Gogh schilderij

Klimaat activisten staan erom bekend om controversiële acties te doen om wat aandacht te krijgen voor hun mening en visie. Zo mikken ze regelmatig op grote evenementen om zo veel mogelijk aandacht te krijgen. Nu was het de beurt aan de National Gallery in Londen, waar een schilderij van Van Gogh het doelwit was.

Stop oil

De activisten die werken onder de groep Just Stop Oil, hebben in London besloten om tomatensoep over een Van Gogh schilderij te joppen. Het schilderij betrof het wereldberoemde zonnebloemen-schilderij. Na dat ze de soep er over heen jopte hebben ze zichzelf vastgelijmd aan de muur.

Just Stop Oil hoopt met deze actie aandacht te krijgen voor hun standpunt. Ze willen namelijk dat het Verenigd Koninkrijk stopt met het verstrekken van nieuwe licenties voor fossiele brandstop. De groep is sinds het begin van deze maand begonnen om elke dag actie te voeren.

Vandalisme

Hoewel het natuurlijk goed is dat er mensen bestaan die zich druk maken om de wereld, en zich daar ook voor inzetten, is dit natuurlijk nooit de bedoeling. Hoe erg het schilderij beschadigt is, is voor experts nog niet te zeggen.

Het is niet de eerste keer dat de groep dit met een Van Gogh schilderij doet. In juni eerder dit jaar besloten ze om zichzelf vast te lijmen aan het beroemde schilderij Perzikboom in Bloei. In de onderstaande beelden is te zien hoe het er aan toe ging in Londen

Meer van dit: