HomeWTF?!Gadverdamme: Vanaf nu doe jij altijd de wc bril dicht als je...

Gadverdamme: Vanaf nu doe jij altijd de wc bril dicht als je doorspoelt…

Zo’n WC bril zit uiteraard niet voor niks op een wc maar hoewel het op iedere wc zit, zijn er maar weinig mensen die hem ook echt dicht doen wanneer ze doorspoelen. Tot nu denk ik… Dit onderzoek zocht namelijk uit hoeveel strontdeeltjes er in het rond vliegen wanneer je zonder bril doorspoelt.

Discussie

We kennen allemaal de bekende discussie over de wc bril omhoog om omlaag doen. Mannen laten hem omhoog staan en vrouwen omlaag, maar wie zit nou juist? Ook is er vaak discussie over aan welke kant het rolletje nou precies moet hangen.. moet het velletje binnen of buiten?

Twee discussies waarbij het geen reet uit maakt wie nou gelijk heeft. Bij de discussie over een wc bril die wel of niet dicht moet, kunnen we nu wel een kant kiezen. Onderzoek toont namelijk aan hoeveel zooi er wel niet rond vliegt op het moment dat je een toilet doorspoelt. Op de onderstaande beelden kun je goed zien hoe het water alle kanten op stuift. Stel je dat eens met racekak voor…

WC Bril dicht

Na het zien van de beelden, kan ik me niet voorstellen dat er nog mensen zijn die de wc doorspoelen zonder de bril dicht te doen. Mocht je toch nog wat redenen nodig hebben dan zijn die ook uit het onderzoek gekomen. Zo zijn rondvliegende deeltjes van uitwerpselen (oprecht) schadelijk voor je gezondheid.

De beelden zijn gemaakt met een speciale laser die de meest fijne deeltjes oppikt. Je kunt goed zien wat voor wolk aan zooi het geeft wanneer je doorspoelt. Voortaan gewoon de toiletbril dicht doen dus 😉

Meer van dit: