HomeSportVrouwenteam stelt vijf omgebouwde mannen op en wint elke wedstrijd

Vrouwenteam stelt vijf omgebouwde mannen op en wint elke wedstrijd

In de voetbalwereld hebben we mannenvoetbal en vrouwenvoetbal. Er wordt nooit in een mixploeg gespeeld. Dit zou namelijk niet eerlijk zijn omdat mannen een andere fysieke bouw hebben dan vrouwen. Maar hoe moet je dat dan doen als er transgenders meespelen in een team? In Australië is dit momenteel een flinke rel.

Voetbalteam met vijf transgenders

In Australië is er een vrouwenvoetbalteam met maar liefst vijf transgenders. Het gaat om de Flying Bats, die momenteel in geen enkele wedstrijd verslagen kunnen worden.

Momenteel spelen ze in een vier weken durende competitie (de Beryl Ackroid Cup). Deze cup kan een winst opleveren van 1000 dollar. Het voetbalteam met transgenders is zo sterk dat ze onlangs een wedstrijd met 10-0 wonnen. Zes doelpunten hiervan werden gescoord door één van de transgenders. Hierdoor zijn zowel de andere vrouwenteams als de ouders van deze teams ‘not amused’.

Ouders houden uit protest hun dochters thuis op het moment dat er gespeeld moet worden tegen de Flying Bats. Zij vinden het namelijk zwaar oneerlijk dat dit op deze manier zo kan.

Pride Football Australia

De ouders vinden dat de transgenders moeten spelen in speciale competities voor transgenders. “Onze dochters spelen voor hun plezier en hebben zich aangemeld voor wedstrijden tegen alleen vrouwen, ze hebben zich niet ingeschreven voor een mix.” 

Toch durven de meiden uit de andere voetbalteams nauwelijks te klagen. Er is namelijk al duidelijk gemaakt dat weigeraars op een boete konden rekenen.

Inclusief beleid

Voorzitter Jen Peden van de Flying Bats kan zich niet vinden in alle protesten. Hij is trots op zijn team en vertelt dat de biologische mannen zich identificeren als vrouw. Ook de Australische voetbalbond is het niet eens met alle kritiek. Ze omarmen namelijk het inclusieve beleid van de Flying Bats.

Inmiddels is de rel ook overgeslagen naar de Australische politiek. John Ruddick van de Liberal Democratic Party kan de protesten wel begrijpen. “Het gaat niet alleen om eerlijkheid, maar ook om de fysieke gevolgen van de meiden.”

Meer van dit: