HomeWTF?!Vijf, 5 eurocent-munten die je voor veel meer geld kunt verpatsen

Vijf, 5 eurocent-munten die je voor veel meer geld kunt verpatsen

Je gaat er niet van opkijken als ik je vertel dat geld, geld waard is. Dat is namelijk precies de reden dat geld gebruikt wordt. Als je er over nadenkt is het maar een vreemd concept maar goed, daar kom je hier niet voor. Ik ga je namelijk vertellen welk geld, meer geld waard is!

Zeldzaam

Sommige munten zijn vrij zeldzaam en wat zeldzaam is, is geld waard. Vooral verzamelaars leggen best wel wat centjes weg om een centje te krijgen. Beetje gek maar dat is niet jouw probleem, jij bent hier voor de knaken.

Een muntje dat veelal bij mensen in potjes verdwijnt is de 5 eurocent munt. Het is dan ook leuk om deze eens te behandelen. Er zijn enkele factoren die de waarde van een munt bepalen. Hieronder staan enkele van deze factoren:

  1. Staat van de munt: Muntjes in een goede conditie, met weinig slijtage en geen krassen, zijn meer waard dan muntjes die zijn beschadigd.
  2. Muntjes met een zeldzame fout: Soms worden muntjes geproduceerd met een fout, zoals een verkeerde afbeelding of inscriptie, en deze kunnen veel waard zijn voor verzamelaars.
  3. Productiehoeveelheid: Muntjes die in beperkte oplage zijn uitgegeven, kunnen veel waardevoller zijn dan muntjes die in grote hoeveelheden zijn geproduceerd.

Voorbeelden

1. Monaco 2006

De 5 eurocent van het jaar 2006 uit Monaco is een van de meest waardevolle 5 eurocent-munten. De verkoopprijs van dit juweeltje ligt tussen de 60 en 70 euro.

2. Monaco 2002

De gemiddelde waarde van de munten uit 2002 is zo’n 30 euro.

3. Monaco 2017

Deze munt uit het jaar 2017 heeft een waarde van ergens tussen de 20 en 30 euro. Je snapt het concept, het logo van de munt blijft hetzelfde maar er moet dan 2017 bij staan

4. Monaco 2011

Deze munt komt uit 2011 en heeft een waarde van zo’n 25 euro. Je snapt het concept, het logo van de munt blijft hetzelfde maar er moet dan 2011 bij staan

5. Monaco 2020

Deze is de nieuwst-geslagen munt van het rijtje. Toch is deze al zo’n 15 euro waard. Toch lekker als je er een paar in je potje hebt zitten. Je snapt het concept, het logo van de munt blijft hetzelfde maar er moet dan 2020 bij staan

Bron: Manners