HomeWTF?!Stel stort koopsom van huis naar de verkeerde: ontvanger geeft het in...

Stel stort koopsom van huis naar de verkeerde: ontvanger geeft het in 1 dag uit

Een stel wilde een huis kopen, maar heeft per ongeluk de koopsom naar het verkeerde rekeningnummer overgemaakt. De ontvanger kon zijn geluk niet op en besloot het hele bedrag in 1 dag uit te geven.

Huis kopen

Als je een huis moet kopen dan moet er een grote som geld van de ene naar de andere rekening gestort worden. Normaal gesproken doet de bank dat voor je, maar in zeldzame gevallen moet je het zelf handmatig aftikken van je eigen rekening, naar die van de verkopende partij.

Als je geld overboekt, is het slim om altijd dubbel te checken of je het juiste rekeningnummer hebt. Zeker als het om honderden duizenden euro’s gaat, wil je het wel effe zeker weten. Tóch maakte een stel de fout, en kwam het geld bij de verkeerde ontvanger op zijn rekening te staan.

In 1 dag opgemaakt

Het stel kwam er een dag later al achter dat het niet goed was gegaan en besloot de bank te bellen. De bank kon er achteraan gaan, maar belde al gauw terug met slecht nieuws. Ze konden het geld inderdaad niet meer vinden. Na onderzoek bleken ze het per ongeluk op de rekening van de 24-jarige Rapper Slimy te hebben gestort.

Toen ze het terug vroegen, had hij slecht nieuws voor ze. Het was al op! De rapper had het geld binnen 1 dag opgemaakt aan allerlei dure spullen en onzin.

Van het geld kocht hij kilo’s aan goud. Daarnaast gaf hij nog wat weg en ging hij heerlijk uiteten in het duurste restaurant dat hij kende. Ook kocht hij bijna de hele JD Sports winkel leeg.

Het ging om een bedrag van om en nabij de €450.000,- euro. Gelukkig was het goud best waardevast, en viel de schade uiteindelijk nog enigszins mee.

Rapper Slimy werd opgepakt, omdat het verboden is om andermans geld uit te geven. Die regel geldt als je overduidelijk had kunnen weten dat het geld niet voor jou bedoeld is. Als er ineens 450.000 euro op je rekening verschijnt, dan kan je wel bedenken dat dat om een foutje gaat.

Meer van dit: