HomeWTF?!Steenrijk, Straatarm-aflevering raakt kijkers met verhaal van 10-jarig meisje

Steenrijk, Straatarm-aflevering raakt kijkers met verhaal van 10-jarig meisje

De aflevering van Steenrijk, Straatarm van afgelopen week heeft de kijkers niet onberoerd gelaten. Vooral het verhaal van de 10-jarige Shirley heeft voor veel emoties gezorgd. In het SBS-programma Steenrijk, Straatarm wisselen twee gezinnen een week van levensstijl. Het ‘arme’ gezin, bestaande uit Samantha en haar dochtertje Shirley, ruilden met Mike, Natasja en hun dochters Beau Bella en Jackie Jess.

Enorm verschil

Het verschil in levensstijl tussen de twee gezinnen was enorm. Het ‘arme’ gezin had slechts 80 euro per week te besteden, terwijl hun tegenpolen een budget hadden van iets meer dan 1.500 euro. Het rijke gezin woonde in een mooie villa met een zwembad en jacuzzi. Samantha en Shirley hadden het daareegen erg zwaar. Samantha kon niet werken vanwege een genetische bindweefselafwijking en het gezin had schulden van meer dan 110.000 euro.

Het was vooral het verhaal van Shirley dat de kijkers raakte. Shirley verzamelde wekelijks statiegeldflesjes in de buurt om snoep te kunnen kopen. Dit was voor veel kijkers moeilijk te verteren. Het rijke gezin besloot dit ook te doen met hun dochters. Mike vond dit een belangrijke les voor de kinderen. De kinderen haalden uiteindelijk flessen op ter waarde van 7,15 euro op en kochten daar snoep van, iets waar ze blij mee waren.

Winkelen

Het verschil in levensstijl was nog duidelijker te merken toen beide gezinnen gingen winkelen. Het rijke gezin vond het lastig om met een budget van 80 euro te moeten winkelen. Voor Samantha en Shirley was hun nieuwe budget echter een zegen en ze konden eindelijk lekker shoppen. Shirley gunde haar moeder zelfs een nieuwe outfit en dit brak de harten van vele kijkers.

Al met al heeft de aflevering van Steenrijk, Straatarm veel kijkers geraakt. Het verschil in levensstijl tussen de gezinnen was groot en het verhaal van Shirley heeft veel emoties losgemaakt. Hopelijk heeft deze aflevering bijgedragen aan meer begrip en empathie voor mensen die het financieel zwaar hebben.

Via Trendnieuws

Meer van dit