HomeGekkiesRuurd van Ben en Ruurd laat op straat zijn skills als solozanger...

Ruurd van Ben en Ruurd laat op straat zijn skills als solozanger horen

Ben en Ruurd zijn samen met Rinus en Romana misschien wel de allergrootste internetartiesten van ons land. Waar Rinus en Romana nog regelmatig optredens doen, zijn Ben en Ruurd al een tijdje niet echt meer actief. Het schijt niet zo goed te boteren tussen de twee. Dat weerhield Ruurd gelukkig niet ervan om zijn passie door te pakken.

Wie zijn Ben en Ruurd

Voor degene die niet weten wie Ben en Ruurd zijn; Zij zijn een Nederlands zangduo uit Friesland, dat bestaat uit Benjamin de Ruiter en Ruurd Woltrin. Ze maakten jarenlang online furore met hun hits en veroverde snel de harten van Nederlandse fans. Hun grootste hit is ongetwijfeld het prachtige nummer ‘Que Viva La Vida’. Als je wil kun je die hieronder even luisteren, voordat je de rest van het artikel leest.

Ben en Ruurd uit elkaar

Ben en Ruurd besloten na een periode vol optredens om toch uit elkaar te gaan. Ze zagen hun carrières allebei anders voor zich, dus dit was de beste stap. Ben de Ruiter zagen we vervolgens nog wel wat solo liedjes uitbrengen maar rond Ruurd bleef het aardig stil.

Solo zingen

Toch blijkt dat Ruurd allesbehalve stil heeft gezeten. Hij heeft zich gefocust op zijn solocarrière en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Hij mocht laatst namelijk optreden voor een uitverkochte zaal. Hij heeft zijn pijlen gericht op het Grunten. Grunten is een zangtechniek waarbij de zanger lage, diepe en vaak ruwe geluiden produceert.

Omdat de meeste mensen hem gemist hebben en nog meer mensen zich afvragen hoe dat Grunten van Ruurd nou precies klinkt, heeft hij op straat tijdens een interview even laten horen hoe dat dat allemaal gaat. Wat een topper is het toch hè.

Meer van dit: