HomeWTF?!Om deze reden zou je moeten plassen onder de douche

Om deze reden zou je moeten plassen onder de douche

Plassen onder de douche is een soort taboe. Uit onderzoek blijkt dat 75% van de mensen in Nederland het meer dan eens doet. Als het aan de wethouder Bert Wassink ligt, wordt dat aantal nog veel hoger. Er zitten namelijk heel wat voordelen aan een plasje onder de douche.

Plassen onder de douche vies?

De meeste mensen zullen zeggen dat ze het vies vinden om onder de douche te plassen. Toch wijst een grootschalig onderzoek uit dat 75% van de mensen het doet. Een groot deel van die mensen liegen dus, of hebben er vrede mee dat het vies is en doen het toch. Maar wist je dat het eigenlijk helemaal niet zo ranzig is als je denkt?

Pis is eigenlijk niet meer dan een beetje water met lichaamsafvalstoffen. Het kan dan wel eens flink meuren maar echt vies is het niet. In principe is je lichaam een gesloten systeem waarbij je nieren alles zuiveren waardoor plas niet meer is dan water met wat onschuldige afvalstoffen. De rest heb je allemaal opgenomen in je lichaam.

Wel of niet doen

Soms lees je wel eens dat plassen onder de douche wordt afgeraden maar eigenlijk doe je er meer goed mee dan slecht. Zo bespaar je een flinke klets water wanneer je onder de douche de boel laat lopen. Daarnaast kun je goed zien hoe je plas er uit ziet. Enige vervelende afwijkingen ben je zo vrij snel op het spoor.

Buiten dat, zijn er meer voordelen. Zo bespaart het je tijd en is het zelfs een stuk hygiƫnischer. Je bent namelijk direct op de plek om alles weer schoon te poetsen. Daarnaast helpt urine om voetschimmel tegen te gaan. Dat wil niet zeggen dat je jouw voeten onder moet pissen, maar wel dat het de douche dus reinigt.

Meer van dit: