HomeWTF?!Oma weet raad: Dankzij dit middeltje van 1 euro heb jij geen...

Oma weet raad: Dankzij dit middeltje van 1 euro heb jij geen last meer van hooikoorts

Hooikoorts is een veelvoorkomende allergische aandoening die optreedt wanneer het immuunsysteem gaat reageren op zooi die in de lucht zweeft. Met name in de zomer speelt het bij veel mensen op. Het is helaas niet te genezen maar er zijn wel wat middeltjes die de klachten een beetje verzachten.

Middeltjes

De meeste mensen die erg last hebben van hooikoorts, grijpen naar hooikoortspillen of een neusspray. Dit kan een goede manier zijn om de klachten wat te minderen maar je kunt jezelf ook afvragen hoe gezond dat dan weer is. Wij kwamen nu een middeltje tegen, dat je in de winkel voor een euro kunt halen en wat minstens zo effectief zou moeten zijn.

Het middeltje waar ik het over heb is Vaseline. Dokter Laura Lenihan uit Galway, Ierland vertelt dat je een beetje vaseline om je neusgaten en ogen moet smeren. Het zou werken als een soort barrière waar de pollen en andere troep niet doorheen komen. Het hoeft uiteraard geen dikke laag te worden. Een klein beetje zou al voldoende moeten zijn. Smeer het voor het slapen en als je wakker wordt. Nooit geschoten is in ieder geval altijd mis!

Meer van dit: