HomeSportNa de wedstrijd tussen FC Volendam en FC Emmen gingen supporters nog...

Na de wedstrijd tussen FC Volendam en FC Emmen gingen supporters nog even met fietsen overgooien

Voetbal supporters die met elkaar op de vuist gaan zijn ongeveer net zo oud als de sport. Gelukkig komen we het tegenwoordig niet veel meer tegen door alle beveiligingen en maatregelen maar als het dan toch een keer zo ver komt, dan is het even wennen voor de jochies.

Voetbal Hooligans

Voetbal hooligans zijn een groep fans van een club die bekend staan om hun gewelddadige gedrag en agressie tijdens voetbalwedstrijden. Ze worden vaak gezien als een negatieve invloed op de sport en hebben de neiging om zich te richten op rivaliserende fans en als ze zich ermee bemoeien, zelfs de politie.

Hooligans zijn berucht om hun gebruik van fysiek geweld, vandalisme en brandstichting, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties voor andere fans en omstanders. Hun acties hebben niet alleen invloed op de veiligheid tijdens voetbalwedstrijden, maar ook op de reputatie van de sport en de maatschappij in het algemeen. Hoe achterlijker ze zich gedragen, hoe stoerder ze zijn.

Volendam en Emmen

Toen supporters van FC Volendam en FC Emmen elkaar tegen kwamen, leidde dat even tot een opstootje. In het begin meppen ze nog wat heen en weer maar daarna lijkt het leuker om over te gooien met fietsen. Echt sterk zijn ze helaas niet want het lukt niemand om een fiets ver genoeg te gooien. Gelukkig zijn er een paar helden van stewards die er tussen komen, anders had het nog wel wat meer fietsen kunnen kosten.

Misschien moeten ze dit soort gasten eens met z’n allen op een weiland zetten. Geen wetten en geen regels, dan lost dat hele probleem zich zelf wel een keer op.

Meer van dit: