HomeHumorMarokkaanse fans knallen boven op andere auto tijdens tuuterfeestje

Marokkaanse fans knallen boven op andere auto tijdens tuuterfeestje

Het is je vast niet ontgaan dat het Marokkaanse elftal gister historie heeft geschreven door als eerste Afrikaanse land de halve finale van het WK te bereiken. Ze gingen weer massaal de straten op om te tuuteren. Hierbij worden hier en daar wat verkeersregeltjes overtreden en dat gaat helaas niet altijd even goed.

Achterop geknald

Er dook een filmpje op van een Volkswagen Golf die ogenschijnlijk lekker mee aan het feesten is. Hij verwacht echter niet dat mensen kunnen stoppen voor rood en rijdt doodleuk bovenop zijn medefans voor hem. Balen voor de bestuurder maar lachen voor ons.

Het gaat helaas vaker mis bij dergelijke stoeten. Zo was er dit jaar nog een bruiloftstoet die met meerdere auto’s crashte op de snelweg. De stoeten zorgen voor flink wat overlast en vrijwel iedereen die in het centrum van grote steden woont, heeft er gister ook last (of plezier) van gehad.

Feesten gaan mis

Het is niet voor de eerste keer dat Marokkaanse fans de straat op gaan na de winst van Marokko. Telkens als er gewonnen werd, gingen ze met zijn allen de straten op. Helaas waren er ook grote groepen Marokkanen die het feest zagen als kans om de boel eens goed te slopen. De ME heeft al meerdere keren in moeten grijpen om de situatie veilig en rustig te houden.

Gezegd moet worden dat het vooral de Marokkaanse jeugd is die deze streken uithaalt. Tot irritatie van de grotere Marokkaanse gemeenschap. Ze zetten zelfs vrijwilligers en buurtvaders in om de boel te sussen maar dat mocht helaas niet baten. Jammer, maar het levert dus wel geinige filmpjes op af en toe ;-).

Meer van dit: