HomeSportLionel Messi klaagt over slechte scheidsrechter: "Hij kan het niet aan"

Lionel Messi klaagt over slechte scheidsrechter: “Hij kan het niet aan”

De kwartfinale tussen Nederland en Argentinië bleen een iconische strijd die nogal verhit eindigde. Er was één man die hier een flink aandeel aan had en dat was de scheidsrechter. Hoewel Argentinië (en zéker Lionel Messi zelf) goed weg kwamen dankzij de scheids, is er toch Argentijns gezeik over hem.

Gele kaarten

Hoewel het gele kaarten regende in de kwartfinale, is er altijd 1 te weinig gegeven. Ik heb het dan over het moment dat Messi de bal opzichtig met zijn hand weg mept. Later liep Lionel Messi wel tegen een gele kaart aan waardoor Nederlanders toch het gevoel hebben te zijn bestolen. Messi had namelijk vroegtijdig moeten gaan douchen.

Dat de scheidsrechter van dienst niet bang was om rood te trekken bleek na afloop van de wedstrijd toen hij onze Denzel Dumfries nog een rode prent liet zien. Hoewel Argentinië en zeker Messi best zijn geholpen door de scheidrechter, ging de Argentijnse aanvoerder na de wedstrijd toch nog wat zeiken. ”Je kan niet een scheidsrechter als hij op zo’n belangrijke wedstrijd zetten als hij het niet aan kan.” Zou Messi gezegd hebben. Verder wilde hij er niet te veel over kwijt want “Dat vind de FIFA niet leuk”.

Mateu Lahoz

Mateu Lahoz, de scheidsrechter van dienst, staat bekend als een scheids die met kaarten strooit. Ook in Spanje staat hij niet perse bekend als de beste scheidsrechter maar dat weerhield de FIFA er niet van om hem op een belangrijke wedstrijd te zetten. Eigenlijk is het de scheids geweest die er een potje van maakte, wat jammer is.

Toch is er gister een record gehaald. De slag van Nürnberg (ook in een wedstrijd van Oranje), waarin 16 gele kaarten vielen, werd gister uit de boeken geschopt. Met zijn naam in de boeken zal Lahoz wel heerlijk geslapen hebben…

Bron: TcY Sports

Meer van dit: