HomeGekkiesDit meisje heeft een hele vreemde reden om op de weg te...

Dit meisje heeft een hele vreemde reden om op de weg te gaan liggen

Grote groepen mensen zijn dit weekend op pad gegaan om te protesteren tegen van alles en nog wat. Niet alleen boeren maar ook klimaatgekkies waren op de been om hun standpunt duidelijk te maken. Waar de boeren het erg netjes deden, was het de andere groep die toch voor wat onrust zorgde.

Protesteren

In Nederland heb je recht om te protesteren en dat is maar goed ook. Het is belangrijk om uit te komen voor wat je belangrijk vind. Als je een standpunt hebt mag je daar voor staan en dat is een erg mooi recht in Nederland. Het enige wat er van je gevraagd wordt, is dat je dat enigszins normaal doet.

Toch blijkt in de praktijk dat het vaak niet normaal kan. Een groot protest loopt bijna altijd uit op arrestaties of een confrontatie. Zo ook afgelopen weekend, toen klimaatactivisten er voor kozen om maar weer eens midden op de weg te gaan liggen. De reden? Toen we fietspaden wilde had het blijkbaar ook nut.

Feitje van de dag

Wie door zijn timeline scrollt had van te voren niet verwacht om dit feitje tegen te komen. Toch is niets minder waar want deze dame vertelt het in de PowNed microfoon. Om haar mede activisten te verdedigen gooit ze een ander protest op. Een protest waarbij mensen ook met succes op de weg gingen liggen.

In de jaren 70 en 80 hebben mensen uit de fietsersbond namelijk op de weg gelegen om zich hard te maken voor betere fietspaden. Dat werkte toen perfect! Wanneer het meisje dit feitje deelt, geeft de interviewer precies de reactie die iedereen heeft: “Wat?”. Toch heeft ze gelijk! Maar of het dit keer ook gaat werken….

Meer van dit