HomeHumorIn Utrecht kun je kaarsen in het achterste van Johan Derksen werpen

In Utrecht kun je kaarsen in het achterste van Johan Derksen werpen

Het is koningsdag in Nederland en dat wil zeggen dat de ene helft van de bevolking op festivals staat en de andere helft op de vrijmarkt loopt. Op een dag als koningsdag kun je serieuze knaken verdienen aan je oude bende, maar ook aan een goed idee. Jitse van 37 uit Utrecht had zo’n idee.

Johan Derksen

Johan is een kerel met het hart op de tong. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg zou zomaar zijn motto kunnen zijn. Vaak wordt hij daarom geroemd maar soms brengt hij zichzelf behoorlijk in de problemen. Toen hij een keer vertelde over een kaars en een dame en wat hij met die combinatie had gedaan, viel heel Nederland daar overheen.

Hoewel goedbedoeld, werd Johan compleet gecanceld. Toch is de beste man nog steeds op televisie te zien. Dagelijks kijken er honderden duizenden mensen naar wat hij te zeggen heeft maar er zijn ook mensen die nog steeds boos zijn over wat Johan gedaan heeft. Zo ook vast en zeker Jitse, die hem met een ludieke actie wil terugpakken.

Kaarswerpen

Hij bedacht een stand op de vrijmarkt waar je kaarsen kunt werpen. Die kun je dan werpen in het achterste van onze grote vriend Johan. Voor €1,- mag je twee kaarsen het gaatje in proberen te mikken. Gooi je raak? Dan win je een sigaar uit eigen doos óf een koekje van eigen deeg.

Zijn spel ging knetter viraal en krijgt nu landelijk aandacht. Het liep blijkbaar ook al de hele dag storm bij hem. Maar zeg nou eerlijk, voor die ene euro wil toch iedereen een kaarsje in het achterwerk van Johan proberen te gooien. Zéker als hij er zo goed voor zit! Zie de beelden (en de reacties) hieronder.

Meer van dit: