HomeHumorIn deze stad kun je relaxen in het eerste bier zwembad van...

In deze stad kun je relaxen in het eerste bier zwembad van de wereld

Bierliefhebbers opgelet: Moet je binnenkort met de schoonfamilie naar Oostenrijk en zie je er flink tegenop? Geen probleem, wij gaan jou nu namelijk iets vertellen waardoor je het liefste vandaag nog naar Oostenrijk vertrekt! In het Oostenrijkse Terrenz is nu namelijk het allereerste bierzwembad ter wereld! 

Dobberen in bier

Er ligt op het moment van schrijven niet heel veel sneeuw in de Oostenrijkse dorpjes dus de kans is groot dat er momenten zijn dat je, je gaat vervelen. Dat hoeft nu niet meer! Je kunt heerlijk gaan dobberen in een warm bierbad.

Sinds 2014 heeft een 200 jaar oude bierbrouwerij in Terrenz namelijk een nieuwe manier gevonden om te genieten van je favoriete drank. Ze hebben een kelder gebouwd waarin je kunt genieten van een wellness dagje in een verwarmd bierbad.

Het heeft een nadeel

Toch heeft het bierbad wel een klein nadeel. Je kunt het bier namelijk niet drinken. Dat komt omdat ze maar 200 liter Biergeläger hebben gebruikt. Dat bier is verdund met 12.000 liter water. Echt kachel zal je daar niet van worden.

Dat smaakt dus nog erger dan de biertjes die je koopt tijdens een festivalletje! Toch hoef je zeker niet droog te staan tijdens het badderen in het bierbad. Het is namelijk erg gemakkelijk om vanuit het warme bierbad, lekkere koude speciaal biertjes te bestellen.

Inmiddels bezoeken al ruim 10.000 bezoekers per jaar de brouwerij, om te zwemmen in het heerlijke bierwater. Toch raden we je wel aan om niet met je schoonmoeder in het bad te duiken want je wilt natuurlijk niet je je hemelse ervaringen omzetten naar een trauma.

Meer van dit