HomeActueelGoed nieuws! Vet eten beschermt tegen astma, eczeem en allergieën

Goed nieuws! Vet eten beschermt tegen astma, eczeem en allergieën

Tussen alle ellende door hebben wij ontzettend goed nieuws voor je! Vet in je bloed zou namelijk beschermen tegen astma, eczeem en allergieën. Je kunt dus gewoon een bak vet naar binnen werken zonder jezelf het echt heel kwalijk te nemen ;-).

LUMC-Onderzoekers

Wisten jullie dat vetten, zoals triglyceriden en cholesterol, de werking van genen die allergieën veroorzaken kunnen verminderen? Wij ook niet hoor maar wetenschappers Heijmans en Dekkers ontdekten dat vet vooral de activiteit van genen in immuuncellen (bekend als basofielen) onderdrukt. Deze cellen die onderdrukt worden produceren histamine, een stof die een allergische reactie veroorzaakt.

Heijmans zegt dat ze nog verder moeten onderzoeken. “Zijn het juist de gezonde, onverzadigde vetten of de ongezonde, verzadigde vetten die de werking van genen onderdrukken? We moeten het uitzoeken.” Uiteindelijk kan deze ontdekking wellicht leiden tot nieuwe behandelingen voor mensen met ernstige allergieën. Misschien kunnen zij baat hebben bij het gebruik van vetten die aanwezig zijn in triglyceriden. Maar voorlopig is dat nog ver weg. Onderzoek is nu het belangrijkst

In het kort

Als je geen zin hebt om dat hele technische stuk te lezen dan kan ik je in het kort vertellen dat vet eten lang niet alleen maar slecht is. Ze moeten alleen effe kijken welke vetten nu precies nuttig zijn.

Je kunt dus met een gerust hart al jouw vettige eten naar binnen werken. Zeker als je ergens allergisch voor bent, kun je zelf al even aan de gang met het eten van een vette hap. Misschien werkt het, misschien niet maar dan heb je in ieder geval wél lekker gegeten ;-).

Bron: Telegraaf

Meer van dit: