HomeActueelExpert waarschuwt: "Loop je door het bos en ruik je een Maggi-geur?...

Expert waarschuwt: “Loop je door het bos en ruik je een Maggi-geur? Let dan goed op”

Er zijn verschillende redenen waarom je een bezoekje aan het bos kan brengen. De meest gekozen reden is om lekker even een ontspannen wandeling te maken, maar sommige mensen zoeken er juist wat meer activiteit op zoals mountainbiken.

Welke reden je ook hebt om naar het bos te gaan, gevaar kan altijd op de loer liggen. Ruik je namelijk een maggi-geur in het bos? Dan moet je zorgen dat je behoorlijk op je hoede bent.

Wilde dieren in het bos

Als je denkt aan wilde dieren in het bos, dan denk je natuurlijk niet direct aan de Nederlandse bossen. Over het algemeen moet je voor beren of andere wilde dieren toch echt aan de andere kant van Europa zijn. Toch wil dat niet zeggen dat er hier in Nederland geen gevaar op de loer kan liggen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van wilde zwijnen? Ze komen dan wel niet enorm veel voor in de Nederlandse bossen, maar ze zijn er wel degelijk. Ondanks dat wilde zwijnen niet per definitie enorm gevaarlijk zijn, kunnen ze in het voorjaar wel agressief reageren op wandelaars.

De geur van Maggi

Nou kun je natuurlijk als een wetenschapper rond gaan lopen in het bos, zoekend naar voetsporen van de wilde zwijnen, maar er is een veel gemakkelijkere manier.

Ruik je de geur van Maggi in het bos? Dan is de kans heel erg groot dat je in de buurt bent van wilde zwijnen.

In de meeste gevallen zullen de wilde zwijnen al vluchten als ze stemmen horen. Je hoeft dus niet per se het bos uit te rennen, maar ben wel altijd voorzichtig, want met wilde dieren weet je het nooit zeker.

Meer van dit: