HomeWTF?!Dit is hoeveel gewicht je in totaal verliest tijdens het poepen

Dit is hoeveel gewicht je in totaal verliest tijdens het poepen

Hoeveel gewicht verlies je tijdens het poepen? Het is vast een vraag die ooit in je is opgekomen. Gemiddeld poepen we tussen de 3 keer per dag en 3 keer per week. Wij kwamen een onderzoekje tegen dat heeft bekeken hoeveel gewicht je in deze keren in de WC laat vallen.

Poepen is gezond

Poepen is gezond. Het is voor je lichaam een manier om onnodige afvalstoffen te verwijderen. Het is per persoon afhankelijk hoe vaak dat het nodig is om te poepen maar als je tussen de 3 keer per dag en 3 keer per week een grote boodschap doet dan is dat heel normaal. Is het meer of minder dan moet je misschien toch eens nagaan waar dat aan zou kunnen liggen.

Wat nog veel belangrijker is dan de frequentie dat je gaat zitten kakken, is het uiterlijk van jouw poep. Volgens de Amerikaanse Gastro-enteroloog is de perfecte drol er 1 die zacht, glad én slangachtig is. Geen paniek als jouw nummer 2 er anders uit ziet, want poep komt in vele vormen en maten.

Gewichtsverlies

Vanzelfsprekend heeft poep gewicht. Het is dan ook voor veel mensen heel normaal om eerst te gaan poepen en dan was op de weegschaal te gaan staan. De wetenschapers van de Universiteit van Cambridge, die het onderzoek hebben gedaan, concluderen dat je gemiddeld zon 750 gram per sessie kunt verliezen. Als je veel vezels eet, dan kan dat zelfs oplopen tot 1,5kg per keer. Bizar hè!

Dit gaat overigens wel om het poepen op zijn Nederlands. Wat je afvalt als je op zijn Belgisch poept, kunnen we helaas niet met zekerheid aan je vertellen. Hangt er een beetje vanaf hoe lang je ermee bezig bent 😉

Meer van dit