HomeActueelCrompouce uitvinder meldt zich en wil nu geld zien van na-apers: "Ik...

Crompouce uitvinder meldt zich en wil nu geld zien van na-apers: “Ik maakte de eerste”

Crompouce uitvinder Ulrika Menig heeft zich laten horen en is woest. Ze meldt zich in een reactie op haar Instagram account en laat daar weten dat ze de eerste crompouce ooit had bedacht. Ze zegt nu dat ze na-apers voor de rechter gaat slepen. Ze wil namelijk de credits van haar uitvinding.

Zelf bedacht

Ulrika steekt haar update van wal door uit te leggen waar de crompouce vandaan kwam. Onder een foto van een (volgens haar de eerste) crompouce, plaatst ze: “Het is waarschijnlijk niet de mooiste Crompouce®croissant die we ooit gemaakt hebben bij Bammetje Bakery op deze foto, maar wel de àller àller àllereerste ooit. Dit is namelijk het prototype dat ik thuis, tijdens de lockdown in juni 2020 ontwikkelde.”

Toen ze merkte dat ze zoveel reacties kreeg, besloot ze het product vast te leggen. Je zou zeggen dat je geen licentie kunt krijgen op een variant van eten maar niets is minder waar. Ze legde zowel de naam als het product zelf vast in het merkenregister. Hierdoor zou zij de enige zijn die het mag verkopen.

Gigantische rage

De Crompouce werd de afgelopen tijd een gigantische rage. Dit kwam vooral doordat het product kneiterviraal ging op TikTok. Bijna alle grote influencers vraten zo’n ding op, waardoor nóg meer mensen het wilde proeven. Zelfs de Appie en de Jumbo brachten het product in hun winkel.

Alleen ambachtelijke bakkers mogen van haar in licentie het product verkopen. Alle anderen worden verplicht de verkoop te staken, anders zal ze stappen ondernemen. Het is alleen de vraag hoe sterk dit punt staat. Wie de crompouce bedacht heeft is namelijk de afgelopen tijd al een punt van discussie. Een bakker in Meliskerke zou zeggen dat ze het product al dertig jaar in de winkel hebben liggen.

Meer van dit: